Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Християнин"
По-добре да спиш до трезвен канибал, отколкото до пиян християнин.
Херман Мелвил
Философия? Християнин съм и демократ, това е всичко.
Франклин Делано Рузвелт
Това, което прави хората добри християни, ги прави и добри граждани.
Даниел Уебстър
Християнин - човек, който сърдечно обича всички тези, към които не изпитва ненавист.
Марти Ларни
Ако правиш нещо, прави го старателно. Ако ще си християнин, бъди католик.
Мюриъл Спарк
Повярвайте ми на думата, ако и когато тези проповедници получат контрол върху [Републиканската] партия, а те със сигурност се опитват да го направят, това ще бъде ужасен проклет проблем. Честно казано, тези хора ме плашат. Политиката и управлението изискват компромис. Но тези християни вярват, че действат в името на Бог, така че не могат и няма да направят компромис. Знам, опитах се да се справя с тях.
Бари Голдуотър
Няма нищо, което да ви направи истински християнин, освен вкусът от сладостта на Христос.
Самюел Ръдърфорд
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Това е Божият свят, а не на сатаната. Християните са законни наследници, а не нехристияните.
Гари Норт
Всеки християнин, който върви пред нас от този свят, е изкупен дух, който чака да ни посрещне на небето.
Джонатан Едуардс
Помислете, че като принцип на любовта е основният принцип в сърцето на истински християнин, така че трудът на любовта е основна работа на християнския живот.
Джонатан Едуардс
Отнемете от християнина страха му от ада и ще му отнемете и вярата.
Дени Дидро
Ние, които не искаме радикалният ислям да се разпространява, трябва да се конкурираме с агентите на радикалния ислям. Искам да видя какво би се случило, ако християните, феминистите и мислителите от Просвещението започнат да спечелват привърженици в мюсюлманската общност.
Аян Хирси Али
Бедността е от дявола и че Бог иска всички християни да просперират.
Бени Хин
Автентичните християни са хора, които се отличават от другите. Характерът им изглежда по-дълбок, идеите им по-свежи, духът им по-мек, смелостта им по-голяма, лидерството им по-силно, грижите им по-широки, състраданието им по-истинско и убежденията им по-конкретни.
Бил Хайбълс
Аз съм християнин, но не вярвам в религията или нещо подобно.
Ванила Айс
Едва през шести век, след като император Юстиниан обяви, че прераждането вече не е приемливо и ще се счита за еретична доктрина, християните започнаха да го осъждат. Писанията на по-ранни християни като Свети Йероним през четвърти век обясняват, че прераждането се е смятало за езотерична доктрина, която трябва да бъде разбирана и защитавана от християнската философия. През втори век Ориген обсъжда темите за прераждането в книгата си, озаглавена "Върху първите принципи", която все още е достъпна в библиотеката днес. Докато изследваме различни писания, все още можем да намерим намеци за прераждане във всички тях.
Бхакти Тиртха Свами
Независимо от това, този един факт трябва да е очевиден: обръщането на другата буза е подкуп. Това е валидна форма на действие само докато християнинът е импотентен в политическо или военно отношение.
Гари Норт
Ако дефинирате еволюцията като просто промяна във времето, тогава не виждам никакъв проблем човек да е християнин и да вярва в еволюцията. Но не така учебниците определят еволюцията. Те определят еволюцията като случайна и ненасочена без план или цел.
Лий Стробъл
Дявола панически се бои от пеещият християнин.
Мартин Лутер
Бог не се разстройва, че Ганди не е бил християнин, защото Бог не е християнин! Всички Божии деца и техните различни вярвания ни помагат да осъзнаем необятността на Бога.
Дезмънд Туту
За християните, които вярват, че са създадени по образа на Бог, това е Божеството, многообразието в единството и Божието триединство, което ние и цялото творение отразяваме.
Дезмънд Туту
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9