Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Постъпка" - страница 4
Да встъпиш в брак по разум, в повечето случаи означава да използваш целия си разум, за да извършиш най-безумната постъпка, която може да бъде извършена.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Постъпката е минала, паметниците остават.
Овидий
Историците знаят, колко много героични постъпки са били направени с оглед на отсъствието на други алтернативи.
Роберт Лембке
Последствията от нашите постъпки винаги са така сложни, и така разнообразни, че предсказването на бъдещето наистина е невероятно трудна задача.
Джоан Роулинг
Всяка постъпка има последствия.
Стиг Ларшон
Най-добрата част от живота на праведния човек - това е не повече, от безименните и от всеки забравени постъпки, причинени от любов и доброта.
Уилям Уордзуърт
Най-революционната постъпка, която можеш да извършиш в съвременното общество е това да бъдеш щастлив.
Хънтър Томпсън
Хората, които смятат, че Бог е на тяхна страна, са способни на най-нечовешки постъпки.
Винс Флин
Всички хора са добри, просто понякога правят лошо постъпки.
Георгий Данелия
Съчувствието не заменя постъпките.
Дейвид Ливингстън
Моя баща никога не ми е казвал, че ме обича. Въпреки това по неговите постъпки аз винаги разбирах, че той ме обича повече от всичко на света.
Зинедин Зидан
Лошите постъпки рядко остават без възнаграждение.
Жилбер Сесброн
За подобни методи и постъпки един ден светът ще предяви обвинения към виновните, в това число и на Вермахта, пред очите на когото се извършва всичко това.
Вилхелм Канарис
Въобще не се безпокоя, че тези, макар и неприятни (финансови – бел.цит.) съображения, ще те подтикнат към низки и раболепни постъпки. Въпреки побелялата ми глава, малко потиснатото състояние на духа и грижите, аз ще продължавам да се боря и да презирам низостта. За тебе, богато надарения от природата, с твоите преизобилни сили, това трябва дори да ти се струва невъзможно.
Хайнрих Маркс
Лицемерието е да мериш постъпките си не пред собствената си съвест, а пред лицето на другите.
Михаил Пришвин
Само по постъпките на хората обществото може да съди за техните добродетели.
Клод Адриан Хелвеций
Грешните качества и постъпките на човека зависят от самия него.
Сун Дзъ
В крайна сметка постъпките на човек са като камък, хвърлен във вода – той издава силен и шумен плясък, но малко по-късно повърхността отново е гладка и не можете да видите нито камъка, нито следите.
Мика Валтари
Благодарение на свободата във взимането на решенията - верни ли грешни, благодарение на свободата да действаш - правилно или неправилно, човек става самостоятелен. Така той сам поема върху себе си отговорност за своите постъпки и за последствията от своите решения.
Макс Люшер
Важни са само постъпките, а съвсем не това, за което говорим и за което мислим.
Марсел Пруст
Логиката ни напуска много по-рано от живота. И човекът започва да прави безсмислени постъпки...
Станислав Лем
Всяка човешка постъпка започва с мисъл, идея, представа, мисловен образ. Едва след това придобива материална форма.
Уейн Дайър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9