Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Постъпка" - страница 3
В това се състои и пагубността на глупавата постъпка, че тя таи в себе си зародиш на нови мерзости.
Фридрих Шилер
Постъпките са плодове на помислите. Ако са разумни помислите - то ще са добри постъпки.
Балтазар Грасиан
Правилните разсъждения водят към правилни постъпки. Правилността на ума води до справедливост на сърцето.
Виктор Юго
Мога честно да кажа, че мен никога не ме е интересувал успехът от моя постъпка. Ако аз съм осъзнала, че постъпвам правилно, аз направила всичко, което зависи от мен, независимо от възможният резултат.
Голда Меир
В основата на всички наши постъпки лежат два мотива: желанието да станеш велик и сексуалното влечение.
Зигмунд Фройд
Любовта е подобна на придворните на които постъпките идващи от сърцето от маска на учтивост.
Лопе де Вега
За да има постъпката морална ценност, необходимо е разбирането, дали тя е справедлива или несправедлива, дали е добра или лоша.
Георг Хегел
Нека одобрението на хората да бъде последствие от постъпката ни, а не цел.
Лев Толстой
Животът е дълъг, ако е пълен. Нека го измерваме с постъпки, а не с време.
Сенека
На някои разумът е даден само за оправдание на собствените постъпки, а не за тяхното ръководене.
Гюстав Льобон
Никога не се срамувай от чувствата си. Имате право да изпитвате всякакви емоции и да извършвате всякакви постъпки, които ви правят щастливи.
Деми Ловато
Най-добрият начин да промениш своят живот е ежедневно да променяш своите мисли, чувства, думи и постъпки.
Джон Темпълтън
Нас ни определят само нашите постъпки. Това което избираме. Това на което се съпротивляваме. Това за което сме готови да умрем.
Карън Мари Монинг
Най-ужасните постъпки на хората се правят в името на любовта.
Касандра Клеър
Моралът не е списък от постъпки, нито сборник с правила, от които можем да се ползваме като от аптекарски или кулинарни рецепти.
Джон Дюи
Само по постъпки ние можем да съдим за вътрешните движения, за мислите, за действията, за другите чувства.
Клод Адриан Хелвеций
Висшето образование не е показател за ума, скъпите подаръци - не са признак за любов, обещанията и думите не винаги са истински. Вашият опит, вниманието и постъпките по отношение на хората - ето това е истински ценно.
Орландо Блум
Аз вярвам на Бог, който е във всеки човек. Когато правя добри постъпки, аз мисля, че това е дело в Божиите ръце.
Фаина Раневска
Най-горчивите сълзи на гробовете ние проливаме за думи, които така и не са казани, и постъпки, които така и не са направени.
Хариет Бичър Стоу
Има някои неща, за които трябва да се чувстваме виновни, но чувството за вина трябва да се свързва с постъпката, а не с извършителя.
Харолд Кушнер
Ние всички сме способни на лоши мисли, но много рядко на лоши постъпки; и ние всички сме способни на добри постъпки, но само немного от нас са способни на добри мисли.
Чезаре Павезе
Всяка безнравствена постъпка, направена съзнателно, оскърбява разума; угризенията на съвестта напомнят на човек, че той е постъпил като роб, като животно.
Александър Херцен
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9