Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Артист" - страница 6
Който приеме висшата мисия на изкуството и се доближава все повече и повече до нея чрез своята творческа дейност, тогава ще продължи от изкуството към Духа дълбоко в себе си... Философското търсене на просветление и търсенето на артиста на съвършенството на произведението могат да срещат се и се обединяват. Изкуството може да бъде път към духовно просветление, но не и към пълно и трайно просветление. То може да се роди от и може да роди само Проблясъци. Защото изкуството е търсене на красотата, което само по себе си не е достатъчно. Красотата трябва да бъде подкрепена от добродетел и двете изискват мъдрост, която да ги ръководи.
Пол Брънтън
Изкуството е като акции с прилична възвръщаемост за хората във финансите и те се чувстват като ангажирани с културата, прекарват време с артисти, като част от дивидентите си.
Рейчъл Къшнър
Страхотното в това да бъдеш артист е, че искаме нашата работа да се вижда.
Рики Джървейс
Тя беше артист. Тя държеше противоположности в съзнанието си.
Ричард Форд
В края на краищата ние, артистите, въпреки че обичаме похвалата, още повече обичаме истината.
Робърт Болт
Като архитект се опитвам да се ръководя не от навика, а от съзнателното усещане за миналото от прецедент, замислено обмислено... Като артист откровено пиша за това, което харесвам в архитектурата: сложност и противоречие. От това, което намираме, че ни харесва - това, което лесно ни привлича - можем да научим много от това, което всъщност сме.
Робърт Вентури
Способността да се скрие задкулисната страна на творчеството, неговата работа и пот - това е, по мое мнение, ключът към величието на артиста.
Рудолф Нуреев
Бих искал да бъда артист, който работи в много затворена атмосфера.
Сантяго Калатрава
Не е нужно да се строят илюзии, а артиста, който е играл много различни роли, много разбира в живота.
Сергей Гармаш
Поразен от вида нервен стрес, познат само на най-модерните артист и само на тези с частни доходи.
Стела Дъфи
В йерархията артистът е обърнат навън. Срещайки някой нов, той се пита: Какво може да направи този човек за мен? Как този човек може да подобри репутацията ми? В йерархията художникът гледа нагоре и гледа надолу. Единственото място, което не може да погледне, е мястото, което трябва: вътре.
Стивън Пресфийлд
Изкуството е война – между нас самите и силите на самосаботажа, които биха ни попречили да вършим работата си. Артистът е воин.
Стивън Пресфийлд
Ето защо артистът трябва да бъде воин и както всички воини, артистите с времето придобиват скромност и смирение. Възможно е някои от тях да се държат пищно на обществени места. Но сами с работата те са целомъдрени и смирени. Те знаят, че не са източникът на творенията, които създават. Те само улесняват. Те носят. Те са доброволните и умели инструменти на боговете и богините, на които служат.
Стивън Пресфийлд
Да направиш преценка, да заемеш позиция и след това да действаш срещу несправедливост или да действаш в подкрепа на отличните постижения е нещото на всеки герой. Ако сте амбициозен артист и искате да избегнете "осъжданията", ще откриете, че нямате какво да кажете.
Стивън Пресфийлд
Всеки артист трябва да се изправи срещу собствените си демони и да развие свой собствен метод на работа.
Стивън Пресфийлд
Съвременната представа за изкуството е по същество религиозна или магическа, в която артистът се разглежда като свещен звяр, който по някакъв начин, голям или малък, получава проблясъци от божеството, което е известно като творчество.
Том Улф
Артистите ме отхвърлят като архитект, така че не съм в тяхната кутия, а архитектите ме отхвърлят като артист, така че не съм в тяхната кутия.
Франк Гери
Тези, които казват, че само артисти и архитекти могат да създават, са тези, които са елитарни.
Франк Гери
Полезен съм на по-младите артисти със съветите и критиките, които им давам.
Хауърд Пайл
На света няма нито един артист, който да не се вълнува преди да излезе на сцената. Успехът е важен, но за мен отговорността за качеството на изпълнението е преди всичко.
Хосе Карерас
Основната цел на артиста е същата като тази на учен: да заяви факт.
Хърбърт Рийд
Да желаеш да бъдеш артист означава да желаеш да бъдеш пълноценен човек по отношение на някаква функция, да се осъзнаеш напълно. Човекът е бедно нещо, което се задоволява да не бъде артист.
Чарлз Кули
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9