Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отчаяние" - страница 8
Подобно на повечето родители, мисля, че децата ми са източник на някои от най-интензивните ми радости и отчаяния, най-дълбоките ми морални дилеми и най-големите морални постижения.
Алисън Гопник
На всеки седемнадесет минути в Америка някой се самоубива. Най-вече ме впечатли колко малка стойност ни дава обществото, за да спаси живота на онези, които са в такова отчаяние, че искат да го прекратят. Това е социална илюзия, че самоубийството е рядкост. Не е.
Кей Редфийлд Джеймисън
Радостта е непобедима сила когато отчаянието и отрицанието погубят всичко което сте направили.
Конкория Антарова
И постепенно осъзнах един много често срещан факт, че въпреки живота в различни среди, количеството и качеството на мечтите, надеждите и отчаянията във всеки ученик в крайна сметка е едно и също.
Кюн-сук Шин
Но цялата власт е дадена на духовете на ада, дойде денят, последният ден, денят на Страшния съд. Сатана триумфира над грешната душа и плачлив човешки глас се разбива от височина и се удавя в смеха на отчаянието на Юда.
Лео Перуц
Отчаянието да посрещне мълчанието със своето неприкрито желание.
Либа Брей
Прекарвам нощта по този начин, преминавайки през пластове на безпокойство, унижение и отчаяние. Някъде близо до зората губя малко съзнание. Не е точно сън, но трябва да го мисля като сън, защото това е всичко, което някога получавам.
Лили Кинг
Ако се примирите с отчаянието, няма нищо, което аз или някой друг да направя, за да ви помогне.
Линда Лафърти
Да имаш чувство за цел в живота е най-добрият начин да избегнеш отчаянието.
Лора Шлезинджър
Това е езикът на света преди - свят на хаос и объркване и щастие и отчаяние - преди блицът да превърне улиците в мрежи, градовете в затворите и сърцата в прах.
Лорън Оливър
Отчаянието е кухо и измамно като надеждата!
Лу Сюн
Чувал съм някой да казва, че надеждата е дори по-опасна от отчаянието, защото настоява да продължи да представя желаното като постижимо, докато гневът, яростта или злобата накрая умират с течение на времето.
Лус Габас
Почти всяко нещастие може да се преодолее: отчаянието мами по-често, от надеждата.
Люк Вовнарг
Ние се променяме най-вече заради две неща - вдъхновение или отчаяние!
Джим Рон
Определението за прекрасното е много просто: това, което ни довежда до отчаяние.
Пол Валери
Не се поддавай на отчаянието. Животът не е нито по-добър, нито по-лош от нашите мечти. Просто е напълно различен.
Уилям Шекспир
Уважавайте живота не само заради неговите прелести, но и заради неговите трудности. Те са част от играта и хубавото в тях е, че те не са лъжа. Всеки път, когато сте отчаяни или на границата на отчаянието, когато имате неприятности или затруднения, помнете - животът разговаря с вас на единствения език, който знае добре.
Йосиф Бродски
Ако съществува грях срещу живота, може би това не е отчаянието от живота, а надеждата за друг живот и пренебрегването на неумолимото величие на настоящия живот.
Албер Камю
Всяка мисъл, която носи отчаяние и тежка скръб, е от дявола.
Йосиф Исихаст
Не си представяй Бог като някакъв твърде строг съдник и палач. Той е много милостив. Приел е нашата човешка плът и като човек е пострадал не заради светците, а заради грешниците подобни на теб и мен. Не бива да се отчайваш, защото няма грях, който да превишава Божието милосърдие; отчаянието винаги се изпраща от дявола, затова и не бива да се вслушваме в него.
Йоан Валаамски
Главната епитимия в наши дни е търпението. Всичко, което Бог ни праща е по Негова воля и всичко трябва да понасяме спокойно – без паника, без униние, без мрънкане, без отчаяние, защото заради греховете си страдаме.
Зосима (Сокур)
Греховете на целия свят биват удавени в морето на Божията любов като камък, хвърлен във вода. Така че не може да има място за униние, безнадеждност и отчаяние.
Никон Воробьов
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9