Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отчаяние" - страница 7
Всеки завръщащ се нюйоркчанин си задава въпроса: Това все още ли е моят град? Имам готов отговор, прикрит в упорито отчаяние: Това е. И ако не е, ще го обичам още повече. Ще го харесам дотам, че отново да стане мой.
Гари Щейнгарт
Сега, за да влезете в средното отчаяние на града, дори не е нужно да мърдате краката си.
Гонсало М. Тавареш
По-рано плачех и бях пълна с надежди. А сега много се смея, но чувствам само отчаяние...
Давид Гросман
Отчаянието понякога подтиква към най-безумните постъпки.
Дайан Чембърлейн
Странно нещо, което се скиташ из целия свят и става все по-стар и по-стар, откриваш, че с щастието е по-лесно да свикнеш отколкото с отчаянието.
Даниъл Хандлър
Почувствах постоянно отчаяние, ниско летящо, такова, каквото изпитвате, когато се опитвате, опитвате се, опитвате се да получите нещо, което никога, никога няма да получите.
Деб Калети
Обратното на междуличностното доверие не е недоверието. Това е отчаяние. Това е така, защото ние се отказахме да вярваме, че доверието и изпълнението са възможни от другите. Изгубихме надеждата си за нашите ближни.
Дейвид Ричо
Надеждата, а не отчаянието, ни отменя всички.
Дженифър Донъли
Отчаянието е пещера под краката ни и ние се клатим на самия ръб.
Джералдин Брукс
Зад маската на безразличието стои бездънната мизерия, а зад привидната безчувственост, отчаянието.
Джон Боулби
Винаги ми се е струвало, че всяко място и вещ притежава собствена памет. Силните чувства, особено страхът и отчаянието, неизменно оставят своят отпечатък. И този който веднъж е отишъл на подобно място, не може да не го усети. Тъмнината буквално ме буташе напред, шептейки ми предлагайки да вляза и да узная тайните й.
Александра Бракен
Отчаяното безпокойство се смени с безпокойно отчаяние.
Евгений Лукин
Съществува и това голямо чувство за триумфализъм, че точно както победихме Съветския съюз, можем да направим това. И от това чувство на отчаяние и патологична религия се развива всеобхватен стремеж към вреда и нараняване, без да се обръща внимание на невинните и ненамесените, какъвто беше случаят в Ню Йорк.
Едуард Саид
Младите хора, които започват кариера, трябва да осъзнаят, че в живота има много "автобуси". По-често изборът на кой да бъде, определя успеха или неуспеха, радостта или отчаянието.
Едуард Халоуел
Хората мразят света поради отчаянието, което те се страхуват да признаят.
Елизабет Джордж
Съществуването на приятели създава задължения, а задълженията усложняват съществуването. Помнете завинаги: прекомерната сложност е отлична основа за отчаяние.
Ерик ван Ластбейдър
Ако жаждата убива по-бързо от гладът, то отчаянието убива много по-бързо от жаждата.
Ален Бомбар
Отчаянието не е храброст.
Жозеф Бедие
Усмивка, приятелски жест, мълчалива подкрепа - не е нужно много, за да спаси човек от отчаяние.
Июн Ли
Всичко трябваше да се случи бързо сега, преди тя да промени решението си. Преди отново да се почувства оптимист. Хората, полудепресирани, винаги се притесняват, че надеждата ще ги хване неподготвени и цялото това отчаяние ще отиде на вятъра.
Йов Блум
Липса на изходи, свръхкапацитет, пълна безизходица, в крайна сметка редовни повторения на национални фалити и други бедствия - може би световни войни от чисто капиталистическо отчаяние - може с увереност да се очаква. Историята е толкова проста.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Вашият дух е частта от вас, която търси смисъл и цел. Това е частта, привлечена от надеждата, която няма да се поддаде на отчаянието.
Каролайн Мис
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9