Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отчаяние" - страница 4
Врагът не бива да бъде довеждан до крайно отчаяние.
Николо Макиавели
Едни живеят в тихо отчаяние, други живеят в брак.
Робърт Орбън
От сега нататък художника трябва да бъде оценяван по степента на самота. И по дълбочината на отчаяние.
Сирил Конъли
И романите са отражение на реалността, на всяко отчаяние и щастие, които съществуват само в света, и на двете, едновременно..
Уилям Тревър
Как да живееш, без да имаш няколко сериозни причини за отчаяние!
Албер Камю
Отчаянието е необходима съставка за научаването на каквото и да било или за създаването на нещо. Период. Ако не си отчаян до някаква степен, ти не си интересен.
Джим Кери
Смъртта е лично дело за всеки, и тя поражда печал, отчаяние, изгаряща мъка или хладна философия.
Джон Стайнбек
Всеки има свой начин да се бори с отчаянието.
Ерик Сийгъл
Човекът се различава само по степента на отчаяние от себе си.
Йосиф Бродски
Но човешката природа остава неизменна. Историята изобилства от изблици на неудържим оптимизъм и паническо отчаяние. Натрупаният опит не влияе на дълбоките качества на човешката природа.
Алън Грийнспан
Целият ми хумор се основава на унищожение и отчаяние.
Лени Брус
Трудът на Сизиф не е в безсмислието, а в липсата на отчаяние.
Ваклуш Толев
Когато човек бяга в отчаяние и опасност, той се научава да вярва в чудеса; иначе не би преживял."
Ерих Мария Ремарк
Снощи тя имаше по себе си прекалено много руж и недостатъчно дрехи. У една жена това винаги е признак на отчаяние...
Оскар Уайлд
Най-дълбоката форма на отчаянието е да избереш да бъдеш някой друг, освен себе си.
Сьорен Киркегор
Логичният извод винаги е тотално разочарование от всичко. Но аз се съпротивлявам срещу това тотално отчаяние от всичко. Съпротивлявам се с ръце и крака срещу това тотално отчаяние от всичко. В този свят и в това време, в което все пак всичко е възможно, по-скоро нищо вече не е възможно.
Томас Бернхард
Социализмът, както и неговият брат атеизмът, е произлязъл от отчаянието, като противопоставяне на западния католицизъм в морален смисъл, за да замести изгубената морална власт на религията, за да утоли духовната жажда на възжаднялото човечество и да го спаси не с Христа, а пак с насилие."
Фьодор Достоевски
Според мен разочарованието на Хамас произтича от липсата на легитимация от Израел и от голяма част от света. Именно това разочарование ги води до такова разрушително отчаяние. Ето защо трябва да им предоставим статут на легитимен враг - преди да говорим за споразумение или, алтернативно, за фронтална война.
А. Б. Йехошуа
Предлагането на секс за пари не е професия, която прославя жените; това е професия, родена от отчаянието, бедността, отчуждението и самотата.
Ан Рул
След отчаянието настъпва покой, а от надеждите полудяват.
Анна Ахматова
Безполезността изпълва кухините на света като течност, която би се разтекла във всички посоки, и небето над мен, вечно правилното, абсурдно и неопределено небе, придобива своя цвят на отчаяние. В тази безполезност, която ме заобикаля и под това вечно прокълнато небе, вървя и днес.
Макс Блехер
Има всякакви начини да умреш и повечето от тях не включват действителна смърт, а само предаване на душата на страх, гняв и алчност. Или отчаяние. Много малко хора имат смелостта да се справят с живота според житейските условия.
Марта Удруф
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9