Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Младост" - страница 3
Старостта и коварството винаги ще победят младостта и жизнерадостта.
Дейвид Мамет
Не е толкова опасна преждевременната старост, колкото закъснялата младост.
Дон Аминадо
Само в младостта си можем да четем тъжни, тежки романи.
Мария Кюри
Младостта е невероятна, защото наистина се чувстваш непобедим.
Пол Стенли
Остани верен на мечтите на своята младост.
Херман Мелвил
Някои мъже са склонни да се вкопчват в стари интелектуални вълнения, също както някои кореми, когато са стари дами, все още се вкопчват в модите и облеклата на своята вълнуваща младост.
Джейн Джейкъбс
Когато остаряваме, често говорим за своята младост.
Александър Дюма — баща
Младост - голям недостатък за този, който вече не е млад.
Александър Дюма — баща
Известността е жаждата за младост.
Джордж Байрон
Ах, чудесно е да повярваме на мечтата, докато стоим в младостта край звездното течение; Но по-голямото нещо е да се борим с живота и накрая: "Мечтата е вярна!"
Едуин Маркам
Младостта е капризна възлюбена: докато се научиш да я цениш тя отива при друг и вие знаете, че тя никога няма да се върне...
Карлос Руис Сафон
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Убеждението, че младостта е най-щастливото време в живота е в основата си погрешна. Най-щастливият човек е този, който има най-интересните мисли и ние ставаме все по-щастливи с възрастта.
Уилям Лайън Фелпс
Да си спомняш младостта е все едно да отидеш на гроба на приятел, когото си обидил, и нямаш никаква възможност за опрощение на вината.
Джоди Фостър
В младостта у човека се пораждат само възвишени мисли, които трябва впоследствие да го направят знаменит.
Клод Адриан Хелвеций
Използвай настоящето така, че на старини да не се упрекваш за напразно изживяната младост.
Джовани Бокачо
Младост - това е религия, на която всички привърженици завършват с отстъпничество.
Андре Малро
Зрелите хора, познали живота, отново получават младостта, но вече свободни от страсти.
Рабиндранат Тагор
В младостта си ние вярваме на хората, с възрастта все повече се доверяваме на ситуациите или на определени типове хора.
Сирил Конъли
Младостта е добра не в това, че дава възможност да се правят глупости, а в това, че дава време за тяхното поправяне.
Тристан Бернар
Имах късмета да имам разтърсваща младост.
Дейвид Мамет
В крайна сметка в младостта ми беше така: ако трябваше да спя сам две или три нощи подред, това вече беше повод да започна да пиша стихове за самоубийство.
Джак Никълсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9