Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Намерение"
Наказвай не толкова за постъпките, но и за намерението.
Периандър
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
Самюел Джонсън
Да бъдеш невинен - това означава не да нямаш никаква вина, а да бъдеш добродетелен - означава да преодоляваш собствените лоши чувства и намерения.
Уилям Пен
Вярвам, че всяко едно човешко същество има ограничен брой сърдечни удари. Нямам намерение да прахосвам нито един от моите като тичам за упражнение.
Нийл Армстронг
Плановете са само добри намерения, освен ако не се превърнат в усилена работа.
Питър Дракър
Изкуството да губиш не е трудно да овладееш; толкова много неща изглежда изпълнени с намерението да бъдат изгубени, че загубата им не е катастрофа.
Елизабет Бишъп
Една от най-големите грешки е да се преценят текущата политика и политическите програми чрез техните намерения, а не чрез техните резултати.
Милтън Фридман
Щастието е страничен продукт от функция, намерение и конфликт; тези, които търсят щастие за себе си, търсят победа без война.
Уилям Бъроуз
Повечето хора не слушат с намерението да разберат, те слушат с намерението да отговорят.
Стивън Кови
Благите намерения са нищо, ако те не се претворят в добри дела.
Жозеф Жубер
...аз съм сумата от своите действия, постъпки, а не сумата от своите намерения.
Йосиф Бродски
Няма по-подходящо природно качество за ръководство и вдъхване живот на стратегическите дейности от хитростта. Хитростта предполага някакво скрито намерение, а следователно се противопоставя на прекия, прост, тоест непосредствен начин на действие, също както остроумието се противопоставя на непосредственото доказателство.
Карл фон Клаузевиц
Съвременното американско кино ми се струва повърхностно. Намерението е да се разбере определена реалност и резултатът не е нищо друго освен фотографиране на тази реалност.
Мануел Пуиг
Аз самият съм направен изцяло от недостатъци, зашити заедно с добри намерения.
Огастин Бъроуз
Разкриват се секретни кодове. Съмненията и намеренията излизат наяве.
Вислава Шимборска
Понякога трябва да разсмееш хората, за да ги отвлечеш от намерението им да те обесят.
Джордж Бърнард Шоу
Всички лоши дела са породени от добри намерения.
Салустий
Намерението на война е по-силно от всички препятствия.
Карлос Кастанеда
Ти сам с решителни думи изрази намерението си да осигуриш своето бъдеще и в името на това да ограничиш себе си в настоящето. Нима не го написа дума по дума? А само децата съжаляват за дадената дума, когато започват да усещат бремето на своето обещание.
Хайнрих Маркс
Еволюцията не зависи от волята или намерението да работи; това е, почти по дефиниция, несъзнаван, неволен процес.
Майкъл Полан
Решаването на проблема със зареждането на стойност е изследователско предизвикателство, достойно за някои от най-добрите математически таланти от следващото поколение. Не можем да отложим сблъскването с този проблем, докато ИИ не разработи достатъчно причини, за да разберем лесно нашите намерения.
Ник Бостром
Въпреки всичките ми добри намерения, има дни, в които нещата се объркват или изпадам в стари навици. Когато нещата не вървят добре, когато съм сприхав или ядосан, ще осъзная, че не съм обръщал внимание на душата си и не съм следвал най-добрата си рутина.
Робърт Фулам
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9