Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъка" - страница 5
Най-важното в живота е да се научиш да се радваш на нечия друга радост и да скърбиш нечия скръб, сякаш това е твоята радост и твоята мъка.
Михаил Герчик
Не съм склонен да мисля, че нашите дядовци бяха по-смели от другите народи: имаха повече мъка и местоположението беше по-опасно.
Михаил Садовяну
Колкото по-дълго живеете, толкова повече грешки правите. И колкото повече мъки носиш.
Налини Синг
Ако знаехме какво са преминали хората, тяхната мъка и страдание, нямаше да съдим толкова бързо.
Ники Гамбъл
Трябва да забравя. Трябва да дадеш криле на мъката си. Няма друг изход.
Никол М. Келби
Излишъкът е едновременно дар и нещастие, наслада и мъка.
Оливър Сакс
Във всеки от нас има толкова много мъка и страх, че е необходимо да се измислят механизми за контрол и да се задействат, преди да се стигне до точката на корабокрушение.
Педро Хуан Гутиерес
От мъката човек не става мил. Ако аз страдам, то това не значи, че и другите трябва да страдат!
Пер Лагерквист
Предпочитам да мисля в мъки, отколкото да не мога да мисля ясно.
Пол Джонсън
Синът мислеше за баща си същото, както бащата на сина си: и двамата се смятаха за мъртви, и двамата се смятаха за изгубени. Бащата търсеше подходящо извинение, за да обясни на сина си, за да го информира за пламенните си желания. Синът също търсеше подходяща възможност да говори с баща си и да излее всичките си мъки пред него.
Рафи
Животът не е бягане на кратко разстояние, брат. Това е маратон, но не и изтощителен маратон, в който оставате без въздух и губите контрол над себе си. Това е приятно, спокойно преминаване през събития и взаимоотношения, с много забавление и радост и малко мъка.
Андрю Готлиб
В света има много страдания и повечето хора държат мъките си за себе си, търкаляйки се през мъчителния си живот в невидими инвалидни колички, оковани в невидими корсети от гипс.
Андрю Соломон
Има много неща, които всички знаем, с които не искаме да се изправим. Надявам се, че вече го знаете. Ще ви спести много мъка, ако сте наясно и очаквате да го откриете за себе си.
Ричард Улф
Социологическата проза може да ви каже всичко, но не може да посочи мъката.
Робърт Блай
Все пак най-висшата проява на несподелена любов е нашата мъка по мъртвите. Колкото и дълго да обичаме тези, които вече не са живи, те не могат да отговорят на нашите чувства.
Розамънд Лъптън
Ако водеше дневник на мъките си, щеше да има само една дума: аз.
Сам Савидж
Защо бихте искали да ви посъветват в мъката си? Това е твърде лично.
Сам Шепърд
Изглежда, че много от това, за което си мислеше сега, не беше съвсем ново: просто се беше утаило на дъното на живота й като утайка, докато тя се занимаваше с нещата. Сега утайката беше раздвижена от мъка и промяна.
Сара-Кейт Линч
Някои хора не умират, когато дойде смъртта им, а много преди това; и физическата му смърт е само естествено следствие, което поражда само малка мъка, която идва да затвори кръга.
Серхио Галиндо
Не бях научил през годините, че пребиваването в миналото е толкова безполезно, колкото и мъка за бъдещето.
Скот Прат
Мъжете не знаят как да се справят с мъката. Обикалят я от километър. Много по-лесно е да се преструвате, че нищо не се е случило.
Стефан Брайс
Мъка и живот винаги вървят ръка за ръка.
Сюзън Фрейзър Кинг
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9