Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъка" - страница 4
Когато сърцето ти е покрито с кората на собствената болка, е лесно да не забележиш мъката на другите.
Читра Дивакаруни
За да участваш активно в делата на държавата, е нужно да живееш и да разделяш с гражданите и всички радости и мъки.
Шарл Азнавур
Излишният сън уморява, той се превръща в мъка, безсънието е способно да те доведе до истерия.
Аугуст Стриндберг
Четиридесет години са мъка и край за жената.
Грейс Кели
На Русия е съдено да преживее мъки, унижения, разделения; но тя ще излезе от тези унижения нова и по нов начин велика.
Александър Блок
Смъртта е лично дело за всеки, и тя поражда печал, отчаяние, изгаряща мъка или хладна философия.
Джон Стайнбек
Мъченията за преодоляване на собствените ограничения са мъките на духовното израстване.
Джоузеф Камбъл
Най-силно страдат тези, чиято мъка е мълчалива.
Жан Расин
Воинът знае, че е само човек. Едничкото, за което съжалява, е, че животът му е твърде кратък, за да може да досегне всички неща, които би искал. Но за него това не е мъка, а единствено съжаление.
Карлос Кастанеда
Там, където няма различие между щастието и нещастието, между радостта и мъката, там няма различие между доброто и злото. Доброто - това е утвърждение, злото - отрицание на стремежа към щастие.
Лудвиг Фойербах
Мъката му беше твърде много за образованието му.
Луи-Фердинан Селин
Комуто не е писано да бъде пиян от щастие, може да се напие от мъка.
Валентин Домил
Злата жена е постоянна мъка.
Менандър
Лесно е да се намери забрава, ако мъката е чужда.
Цицерон
По различни начини хората търпят мъка. Някои не могат да напуснат онези места, където всичко е свързано със скъпи за тях хора, докато други не са в състояние да останат там, където нещастието им ги е застигнало.
Агния Барто
За мъката няма по-добро средство, от работата.
Ан Бронте
Аз съм трепереща бъркотия от ханша до коляното. Има ужасна жега, разхлабеност във вътрешността ми, която ме кара да искам да пробия юмруци между бедрата си. Това е объркващо чувство - някъде между диария и секс - тази мъка е почти генитална.
Ан Енрайт
Мъката преди всичко кара човек да разбере какво всъщност представлява.
Мария-Антоанета
Нещата растяха и живееха в непрестанна мъка, гениални в решаването на проблеми на съществуването.
Мери Астор
Колко променливи са нашите чувства и колко невероятно е упоритата любов към живота дори в моменти на тежка мъка!
Мери Шели
Вътрешно егоистична по своята природа, мъката беше за живите. Това беше мярка за това колко силно човек чувства собствената си загуба, а в някои случаи, както Ким знаеше, съжалението си.
Анджела Марсънс
Една от най-разрушителните емоции, дошли с мъка, беше съжалението. С течение на времето в нея щеше да се установят други емоции, но съжалението винаги щеше да сече като нож.
Анджела Марсънс
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9