Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъка" - страница 3
Коя мъка не отнема времето? Коя страст ще оцелее в неравната битка с него?
Николай Гогол
Отнема твърде много въображение, за да видим мъките на хората, които приемаме за щастливи. Истинските им битки се провеждат, подобно на звездите, в някакво царство на светлината, неусетно за човешкото око. Подвиг на ума е да отгатнеш чуждото сърце.
Андрю Шон Гриър
Колко красива е мъката, когато е облечена от девствена невинност! това прави усещането при другите да изглежда деформирано.
Уилям Давенант
Да потиснеш мъката, болката, означава да се осъдиш на жива смърт. Да живееш пълноценно означава да се чувстваш пълноценно; това означава да станете напълно едно с това, което преживявате и да не го държите на една ръка разстояние.
Филип Капло
Аз пея моята мъка, и аз рисувам моята радост.
Джони Мичъл
Някои хора просто си заравят главите в пясъка и отказват да мислят за мъката по света, но това е неразумно, защото, ако сме напълно неподготвени, трагедията на живота може да бъде опустошителна.
Карън Армстронг
В някои случаи някои хора се депресират в средата на мъката си и наистина трябва да се лекуват от депресия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Пробуждането не означава, че ти вече не изпитваш желания, обида, болка, радост, щастие, страдание или мъка. Ти продължаваш да усещаш всичко това; просто те вече не те ръководят.
Кен Уилбър
Усещам проблясък на мъка толкова силен, че почти ме кара да извикам: не за това, което съм загубил, а за пропуснатите шансове.
Лорън Оливър
Но нищо, което може да се каже, не може да започне да отнема мъката и болката от тези моменти. Скръбта е цената, която плащаме за любовта.
Елизабет II
Мъките на ада са привилегия за вярващите.
Габриел Лауб
Не се оправдавай с позоваването на твоя характер. И не обвинявай природата. Тя се е отнесла с тебе като с любяща майка. Дала ти е достатъчно сили, освен това си човек, надарен с воля. Но при най-малката буря изцяло да се отдаваш във властта на мъката, при всяко страданеи да разкриваш разбитото си сърце и да разбиваш сърцата на любимите хора – и ти наричаш това поезия? Да ни избави Бог от този най-прекрасен дар на природата, ако такова е непосредственото му въздействие. Не, само слабостта, изнежеността, себелюбието и съмнението те подбуждат да свеждаш всичко единствено до себе си и закриват и най-скъпите ти образи.
Хайнрих Маркс
Във всяка любов има желание за вечност и в това се крие вечната любовна мъка. А не съществуваше нищо трайно. Нищо.
Ерих Мария Ремарк
Човек в своята жестокост е по-страшен и безчувствен от крокодил, живеещ в река. Суетата му се извисява по-леко от прах. Хвърлете го в реката – ще излезе, ще изсъхне – и ще бъде същото. Потопете го в мъка и отчаяние и ако той се издигне, ще остане такъв, какъвто е бил.
Мика Валтари
С мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго - любовта между хората.
Йордан Йовков
Аз обичам живота. И никакво отчаяние, адски мъки и нещастие никога няма да ме накара да забравя, че просто да живееш е велико благо.
Агата Кристи
Мъката е на държавния деятел, който не се колебае да намери такова основание за война което и след войната да съхрани своето значение.
Ото фон Бисмарк
Тя обичаше музиката, помисли си, че музиката е мъка и щастие неразделно съединени, както в истинският живот, както във нейната собствена душа.
Андрей Платонов
Мъката не те спасява от наказания.
Ръдиард Киплинг
Приятелствата умножават радостите и разделят мъките.
Томас Фулър
Женското сърце, в своята любовна мъка е предадено подобно на крепост, пленено, опустошено и изоставено.
Уошингтън Ървинг
Моите композиции извират от скърбите ми. Тези, които доставят на света най-голяма наслада, са родени от най-дълбоките ми мъки.
Франц Шуберт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9