Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъка"
Няма по-голяма мъка, от спомена в нещастието за щастливите времена.
Данте Алигиери
Ревността е източник на мъки за влюбения и на обиди за любимия.
Карло Голдони
Гордите хора пазят мъката в себе си.
Емили Бронте
Никой не чувства чуждата мъка, никой не разбира радостта на другия. Хората си въобразяват, че могат да достигнат един до друг. В действителност те само се подминават.
Франц Шуберт
Хуморът пренася душата през пропастта и я учи да играе със своята мъка.
Лудвиг Фойербах
Опитах се да удавя мъката си, но тези копелета са се научиха да плуват.
Фрида Кало
За мен страница с добра проза е мястото, където човек чува дъжда и шума на битката. Той има силата да придава мъка или универсалност, които му придават младежка красота.
Джон Чийвър
По-добре хляб със сол в спокойствие и без скръб, отколкото много скъпи ястия в скръб и мъка.
Йоан Златоуст
Щастието е благотворно за тялото, но само мъката развива способностите на духа ни.
Марсел Пруст
Всяка вечер, когато си лягам, се надявам, че никога повече няма да се събудя и всяка сутрин подновявам мъката ми.
Франц Шуберт
Понякога е по-трудно да се лишиш от мъка, отколкото от удоволствие...
Франсис Скот Фицджералд
Нещастен е този, който спомените му за детските години носят само страх и мъка.
Х. Ф. Лъвкрафт
Където има любов, там няма страдание, което би могло да сломи човека. Най-голямото нещастие е егоизмът. Ако обичате единствено себе си, то като настъпят тежки житейски изпитания, човек започва да проклина своята съдба и преживява страшни мъки! А там, където има любов и грижа за другия, там няма отчаяние...
Феликс Дзержински
Всичко се износва, дори мъката.
Гюстав Флобер
Никой не разбира чуждата мъка и никой не разбира радостта на другия.
Франц Шуберт
Ангелите го наричат небесна радост, дяволите го наричат адски мъки, а хората го наричат любов.
Хайнрих Хайне
Винаги съм се интересувал от хора със странности, измъчвани от душевна мъка. Мога да се справя с личните си копнежи, като пуша огромно количество цигари и слушам много силна музика.
Джони Деп
Участвайте радостно в мъките по света. Не можем да излекуваме света от скръбта, но можем да изберем да живеем в радост.
Джоузеф Камбъл
Моята принципна мъка и източник на всичките ми радости и скърби от младостта ми нататък е непрекъснатата, безпощадна битка между духа и плътта.
Никос Казандзакис
Щастие и мъка са само две страни на монетата, който животът периодично поставя на ръба.
Ашот Наданян
Мъката не е продуктивна. Това просто представлява неефективност в приемането на промяна на статута.
Грег Беър
Миналото е отечеството на човешката душа. Понякога ни овладява тъка по чувствата, които някога сме изпитвали. Дори мъка по някогашната скръб.
Хайнрих Хайне
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9