Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Присъствие" - страница 2
Отсъствието изостря любовта, присъствието я засилва.
Томас Фулър
Трябва да имаме пай. Стресът не може да съществува в присъствието на пай.
Дейвид Мамет
Повечето разговори са просто монолози в присъствието на свидетели.
Маргарет Милър
Човекът е създаден с единствената цел да се радва в Бог и да извлича удоволствие от великолепието на Неговото присъствие; защото това е истинската радост и най-голямото удоволствие, което може да се намери.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Не се страхувайте от нищо. Да не мразиш никого, да даваш любов на всички, да чувстваш любовта на Бога, да виждаш присъствието Му във всеки и да имаш само едно желание – за Неговото постоянно присъствие в храма на твоето съзнание – това е начинът да живееш в този свят.
Парамаханса Йогананда
Самотата е сила; да зависиш от присъствието на тълпата е слабост. Човекът, който се нуждае от тълпа, за да го нервира, е много по-сам, отколкото си представя.
Пол Брънтън
Основен признак на присъствието на стил - да бъдеш този, който си.
Сонам Капур
Мисля, че всички ние винаги сме на пет години в присъствието и отсъствието на нашите родители.
Шърман Алекси
Когато някой, без значение на колко години е, загуби родител, мисля, че боли същото, както ако си само на пет години, разбираш ли? Мисля, че всички ние винаги сме на пет години в присъствието и отсъствието на нашите родители.
Шърман Алекси
Волята за победа, която дава сили на командира да преживее тежка криза, е нещо много различно от волята на Хитлер, която в последния анализ произтича от вярата в собствената му мисия. Подобна вяра прави човека неподатлив на разума и го кара да мисли, че собствената му воля може да действа дори извън границите на твърдата реалност - независимо дали те се състоят в присъствието на далеч по-добри вражески сили, в условията на пространство и време, или просто във факта, че врагът също има собствена воля.
Ерих фон Манщайн
Близостта с жената е прекрасна, но присъствието и е непоносимо.
Албер Гинон
Мисля, че трагичното усещане се поражда у нас, когато сме в присъствие на герой, който е готов да се раздели с живота си, ако е необходимо, но да запази едно определено нещо – усещането за лично достойнство.
Артър Милър
Присъствието на тези, които търсят истината, е за предпочитане пред присъствието на тези, които смятат, че са я открили.
Тери Пратчет
Бог не води с никого никакви борби. Самото присъствие Божие е победа.
Николай Велимирович
Не знам, дали ангелите в присъствието на Бог свирят Бах; но съм уверен, че в своят домашен кръг те свирят Моцарт.
Карл Барт
Библейският пророк не предрича бъдещето, а свидетелства за присъствието на Бог в историята.
Николас Гомес-Давила
Понякога присъствието на друг човек, даже безмълвно, помага да се справиш с отчаянието.
Марк Леви
Истинската радост не е липсата на болка, а освещаващото, поддържащо присъствие на Господ Исус всред болката.
Нанси Лий Демос
Когато обичаш някого, трябва да предложиш на този човек най-доброто, което имаш. Най-доброто, което можем да предложим на друг човек, е нашето истинско присъствие.
Тик Нят Хан
Отсъствие като висша форма на присъствие.
Тилда Суинтън
Времето, присъствието и физическото внимание са нашите най-основни заместители на нещо в крайна сметка недоказуемо: че сме разбрани.
Том Чатфийлд
Ясно е, че не човекът е създал Вселената - независимо дали вярвате в Бог или в богове или отричате някакво божествено присъствие - човекът не може да промени законите, които управляват Вселената, без да я увреди.
Шон Макбрайд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9