Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Войн" - страница 8
Много често се казва, че "Междузвездни войни" в края на 70-те години, които са били идеални за културата на Студената война и последиците от Виетнам през 60-те, за да имат оптимистична, обнадеждаваща, анимационна история за пътуването на герой. Мисля, че тези обяснения са лесни за предлагане и почти винаги са погрешни.
Кас Сънстейн
Ако "Междузвездни войни" бяха пуснати в края на 60-те, или края на 80-те, или края на 90-те, съобразени с технологията, тя се вписва невероятно добре.
Кас Сънстейн
Навлязох в генезиса на Междузвездни войни и приказката ми се стори безкрайно увлекателна.
Кас Сънстейн
Започнах да чета толкова обсебващо за Междузвездни войни, колкото някога за Кант - и все още чета за поведенческата икономика и поведенческата психология.
Кас Сънстейн
Страхотните произведения – а аз мисля, че Междузвездни войни са страхотно произведение – са лесно податливи на множество правдоподобни интерпретации. Някои от тях са доста луди, но идеята, че трябва да го разглеждаме като дълбоко феминистка, или като дълбоко християнска приказка, или като упражнение на Фройд... Мисля, че всички те имат някаква истина.
Кас Сънстейн
Изглежда, че Фауст е оказал голямо влияние върху Междузвездни войни. Знаеш ли, "продай душата си за безсмъртие" или нещо подобно.
Кас Сънстейн
Мисля, че може да се окаже, че феновете на вашия най-малко любим политически кандидат, който и да е той, са много по-симпатични и лекомислени типове, отколкото си мислите, че влизат. Един от начините да стигнете до тях е да говорите за Междузвездни войни.
Кас Сънстейн
Говорих с Барак Обама за Междузвездни войни наскоро в Овалния кабинет и той определено е фен. Член 2, раздел 1 от Конституцията създава привилегия на изпълнителната власт, а що се отнася до правителствената регулация и информационната политика, така и за Междузвездни войни, няма да разкривам дискусии насаме с президента на Съединените щати.
Кас Сънстейн
Въпреки че Междузвездни войни лесно се чете като феминистки за времето си - и дори засега, с ролята на принцеса Лея - хората не биха направили такъв филм през 2016, където момчетата са предимно коравите, а жените не са на властни позиции.
Кас Сънстейн
Небето винаги пада или небето винаги е светло. В известен смисъл това наистина е сутрин в Америка и ние не го виждаме. Хората живеят по-дълго, икономиката върви доста добре. От друга страна, има някои начини на мислене в настоящата ситуация, които я карат да изглежда не толкова добре, включително нашите предистории на Междузвездни войни – като законодателен орган, което означава, че говорят много, а не правят много.
Кас Сънстейн
Мисля, че дъгата на историята е дълга и се огъва към справедливостта. И мисля, че това е посланието на Междузвездни войни. Знаете, тъмната страна е в човешкото сърце. А хаосът е много тревожен за отделен човек или за култура, което може да ви доведе до авторитарни лидери. Но дъгата на историята е от дясната страна. Вярвам в това.
Кас Сънстейн
Навсякъде, където хората се озоват в беда или на някакъв кръстопът, сериите провъзгласяват, че сте свободни да избирате. Това е най-дълбокият урок от "Междузвездни войни".
Кас Сънстейн
В крайна сметка "Междузвездни войни" настоява, че не можете да се изкупите без привързаност. Това е най-силното послание на сагата и това я кара да говори на най-дълбоките същности на хората.
Кас Сънстейн
Но от края на 70-те години, в началото на революцията в Иран при Хоменей, ние преживяхме политизация на исляма. От самото начало тя имаше основен противник: еманципацията на жените. С повече мъже, които сега идват при нас от тази културна сфера, а някои са допълнително брутални от граждански войни, това е проблем. Не можем просто да го игнорираме.
Алис Шварцер
Бавно, старателно, като мравки, хората щяха да проправят отново пътищата си, цивилизацията и войните си, само за да ги измие отново.
Киран Десаи
Човек не обича да живее мирно. Той върви против природата си. Хората започват да спорят за дреболии и тези кавги довеждат до войни. А войната е такова нещо, което лесно се отприщва, но трудно се спира.
Крис Удинг
Войнът винаги знае, кога за него няма шансове за победа.
Л. Дж. Смит
Една от причините да продължат войните е заради цената, която двете страни са платили в кръв. След известно време, дори ако първоначалната причина вече не е от значение, продължавате да се биете, защото не искате всички тези смъртни случаи да са напразни.
Лари Бонд
Най-голямото от всички престъпления са войните, които се водят от правителствата, за разграбване, поробване и унищожаване на човечеството.
Лизандър Спунър
Това е странният начин на света, че хората, които просто искат да обичат, са принудени да станат войни.
Лорън Оливър
Това е много добре. Ако не се случи спонтанно, ние сами щяхме да организираме трагедията. Как щеше да ни сполети нещастието? Болести, разногласия, войни, окончателна разруха? Дамоклевият меч не само заплашва тираните: цялото човечество изпитва мъката на Злото, която изглежда е необходима, за да може да схване доброто, тоест вечното спасение.
Льоренс Вилялонга
Ако всеки воин ще убие само онези, които го лично обиждат, няма да има войни...
Маделин Милър
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9