Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Войн" - страница 3
Оставям на милитаристите трудната задача да се опитат да ни обяснят как тези войни са служили за оформяне на характера или за насърчаване на напредъка на цивилизацията или за постигане на царуване на справедливостта на земята. Засега те не излязоха с обяснението.
Ели Дюкомен
Първата световна война, и най-вече последната, до голяма Изглежда тези войни са нанесли своя смъртен удар на колониализма и империализма в неговата колониална форма, при която по-слабите народи са били третирани като притежания, които трябва да бъдат икономически експлоатирани. Поне се надяваме, че подобен колониализъм е на път.
Емили Грийн Болч
Присвоените интереси насърчават нарастването на империалистическите войни и ирационалността, тъй като и двете служат за отклоняване на недоволството на масите от техните собствени интереси (неинвестирания излишък).
Карол Куигли
Така нареченият "мир" е интервал между войните.
Лу Сюн
Евреите са виновни за всички войни по света.
Мел Гибсън
Наложително е всяко поколение да изплаща дълговете си. Това е един принцип, който, ако бъде изпълнен, ще спести половината от войните по света.
Томас Джеферсън
Джордж Лукас не притежава особена физическа издържливост. Той беше толкова нещастен, правейки "Междузвездни войни", че просто заяви, че повече няма да прави такова нещо.
Франсис Форд Копола
Тази война се различава в частност от другите войни. Ние не сме биещи се армии, а враждуващ народ, но трябва да накараме млад и стар, богат и беден да почувства суровата ръка на войната.
Уилям Шърман
Няма войни на Доброто със Злото, има войни, в които различни страни имат различни интереси.
Анджей Сапковски
На нас ни е нужна напълно очевидна информация: документи, касаещи разузнаването, войни и масивни финансови измами. Защото те засягат твърде много хора.
Джулиан Асанж
Изкуството да бъдеш войн е да балансираш чудото и ужаса да си жив.
Карлос Кастанеда
От затворите излизат живи, от войните не се връщат. Всичко останало са думи.
Луи-Фердинан Селин
Когато хората правят войни, те правят бежанци.
Майкъл Морпурго
Подобно на войните, горските пожари и лошите бракове, наистина глупавите закони са много по-лесни за започване, отколкото за край.
Мат Таиби
Преминах през две войни за моите 24 години и знам какво е да си без нищо, да видиш бомбите да летят над главата ти.
Новак Джокович
Аз съм срещу всички войни.
Шон Комбс
Мисля, че демокрацията е в упадък на Запад. Управляващите партии са едни и същи: неолиберализъм у дома и войни в чужбина.
Тарик Али
Мирът не означава само спиране на войните, но и спиране на потисничеството и несправедливостта.
Тауакул Карман
И така казвам, че, да, колониализмът беше ужасен и го описвам като наследство от войните, но трябваше да се отдалечим от това досега.
Уангари Маатаи
Мирът е много по-ценен от парче земя... да няма повече войни.
Ануар Садат
Като човек, който участва във всички войни на държавата Израел, видях ужаса от войните. Видях страха от войните. Видях моите най-добри приятели, убити в битки. Два пъти бях тежко ранен.
Ариел Шарон
Миграцията обаче не беше единственото неприятно преживяване, което преживях. Роден съм и живях в страна, управлявана от брутален диктатор, чиито войни никога не са свършвали, и от ранна възраст бях страстен към разбирането на света чрез познание.
Хасан Бласим
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9