Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удар" - страница 8
Веднъж ме удари с книжка с картинки за Страстите Христови. Тогава обаче той се покая и проля горчиви сълзи, но не заради мен, а заради обидата към Спасителя.
Лео Перуц
Разбира се, трябва да знаете кога да отвърнете на удара и също така трябва да разберете кога е по-добре да се скриете и да изчакате нова зора.
Лесли Уолтън
Аз съм собственият си шеф, моят собствен редактор, моят собствен стрелец, моят собствен писател, всичко. Това са всичко, което научих чрез опити и грешки... неуспехът в много неща ме научи как да успея в крайна сметка... търкаляш се с ударите.
Лили Сингх
Внезапната сърдечно-съдова смърт също изглежда е свързана със слънчевата геомагнитна активност. Честотата на сърдечните удари се повишава и намалява в зависимост от активността на слънчевия цикъл.
Лин Мактагарт
Може да се случи така. Може да се изгражда бавно. Може да дойде като лек валеж или да се удари във вас като цунами. Ти си моето цунами, любов.
Лора Лей
Сърцето ми е течно и реещо. Вече няма място между сърдечните удари.
Лорън Оливър
Ако животът е шега, значи самоубийството е лош удар.
Луиз Ърдрич
Всеки удар му казваше, че е все още жив, поне за още една секунда.
Луис Сакър
При всички тестове на характера, когато две гледни точки са противопоставени една на друга, в крайна сметка нещото, което ще ви удари най-много, е не кой е бил прав или не, силен или слаб, мъдър или глупав... а кой ще се стреми максимално да разгледа перспективата на другия.
Майк Дули
Ако изглежда като кратер от удар и мирише на кратер от удар, това е кратер от удар.
Майкъл Бентън
Наистина ли трябва да приемаме тези видове словесни удари срещу хората? Прави ли ни по-ефективни в нашата мисия? Служи ли за целта да приближи нехристиянин до познаването на Божията любов и неговия дар на спасение?
Майкъл Брадли
Без достатъчно азотен оксид, артериите ви могат да се втвърдят, повишавайки кръвното налягане и рискът от сърдечен удар.
Майкъл Грегър
Страшна сила е събрана в ръцете на любим мъж. Гледаш в хипноза тая едроставеста китка с тревожещи космици по кожата. Сякаш тия снопчета влакна са излъчители на гравитация. Някаква древна закана напира от ъгловите линии на кокалчетата. Широката твърда длан таи гореща ласка и плясък на камшик. Дългите, чувствителни пръсти умеят да те докосват и да четат всяка гънка на кожата ти като азбука за слепи. Могат цяла да те прочетат. Да изтрият като магнетофонна лента всякакъв спомен от друго докосване по тебе. Могат да те моделират и да изваят една богиня от тебе. Но в същото време – и да те подчинят, да те превият, прекършат, да те смажат. Страх и нежност, закрила и угроза внушават мъжките ръце. От тая длан извира животът за тебе, от нея може да те удари гръм и да те овъгли до корена. Каквото и да бъде, нека да е от неговата ръка! От ничия друга, само от неговата!
Блага Димитрова
Ами ако ме удари гръм, докато ходя с чадър. Забранете чадърите! Борете се със заплахата от гръмотевици!
Кори Доктороу
Докато нанася удри, човек трябва да се пази ... Но за да удари резултатно, трябва да се смъкне защитните средства на врага.
Базил Лидъл Харт
Победата не ще да дойде даром над онези, които са готови да поставят под ударите и гърдите си.
Лукан
Със първия удар на меча побързайте вие да съркушите света; И нека да бъде тъй ясно, че тези народи, които Помпей с колесница повел е към Рим, не струват и единия даже триумф.
Лукан
Пагубен е ударът на таз ръка, която нас ни е ласкала.
Николай Некрасов
Бог не допуска да ни сполети изкушение, превишаващо силите ни. Майсторът почуква кристалния и стъклен съд леко, за да не го разбие, а на сребърния и меден съд нанася силни удари; така за немощните се допуска леко, а за силните - по-тежко изкушение.
Тихон Задонски
Не по злоба наказваш Ти, Господи,- Твоят удар поразява от любов. Ти желаеш нашата полза, затова по всякакъв начин доказваш своето милосърдие.
Ефрем Сирин
Болестта за човека е всъщност милост Божия. И ако християнинът благодушно търпи своето болестно състояние и го приема като изпратено от Бога заради душевната му полза, то той върви по прекия път към рая. При леглото на болестта е вършитба: колкото повече са ударите, толкова повече зърна ще изпадат навън и толкова по-богат ще е урожаят. След това трябва зърното да мине под воденичния камък, брашното да бъде направено на тесто и да възкисне, после - във вид на хляб - да бъде сложено в пещта, и накрая - на Божията трапеза.
Теофан Затворник
Убийството на Кюлев е удар срещу елита на прехода.
Харалан Александров
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9