Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удар" - страница 4
Мъжките любовни вериги получават допълнителен удар, когато нивата на стрес са високи. След интензивно физическо предизвикателство, например, мъжете ще се свържат бързо и сексуално с първата желаеща жена, върху която погледнат. За разлика от това жените ще отхвърлят напредъка или проявите на привързаност и желание, когато са подложени на стрес. Причината може да е, че хормонът на стреса кортизол блокира действието на окситоцин в женския мозък, рязко спирайки желанието на жената за секс и физическо докосване.
Луан Бризендайн
...Този, който нанася удара, не винаги е истинският убиец.
Маргарет Атууд
Обикновено спокоен и разсъдителен, от време на време той [Сталин] изпадаше в силна раздразнителност. Тогава му изменяше обективността и той се променяше пред очите ни, още повече побледняваше, погледът му ставаше тежък и суров. Не бяха много смелчаците, за които знаех, че могат да издържат сталинския гняв и да парират удара.
Георгий Жуков
Животът е болест и смъртта започва с раждането. Всяко поемане на дъх, всеки удар на сърцето е вече миг от умирането.
Ерих Мария Ремарк
Ако някога ми се наложи да спра да използвам метрото, ще получа сърдечен удар.
Едуард Нортън
Преди да се омъжите е необходимо да изучите не само съпруга, но и неговите роднини и техните взаимоотношения. Попитайте дали той разбира, че съпругата е по-важна от бащата и майката и още повече от братята и сестрите. Ако той разбира това - добре, ако не го разбира - обяснете му и го попитайте дали е съгласен с това. Ако снаряд удари къщата и нещо падне върху съпругата и сестра му - от кой край трябва да се тежеста, за да се освободят жените? По християнски е правилно да се започне от края, където е съпругата. Ако той не разбира това, тогава сключването на брак с такъв мъж е необмислено. Има и друг вариант за това какво да направите: можете да станете толкова ценен човек за съпруга си, че той да седи в краката ви като в краката на своята принцеса, часове наред, не получавайки нищо в замяна и само да ви гледа с радост в очите. Вие трябва да се постараете той да ви заобича толкова много.
Дмитрий Смирнов
Реализмът ме удари като лавина. Твърде много, твърде много действителност.
Анаис Нин
Опита в живота се измерва с ударите на нашето сърце.
Андре Бретон
Това е така, защото имате типичния американски навик да гледате на всичко като на тест. Виждате планината като свой враг и се захващате да я победите. Така че, естествено, планината отвръща на удара и е по-силна от вас. Ние не виждаме планината като наш враг, който трябва да бъде завладян. Целта на нашето изкачване е да се слеем с планината и тя да ни повдигне и понесе.
Харолд Кушнер
Той ме свали с ударите на своите комплименти.
Жул Ренар
Мисля, че трябва да прекратим трайно достъпа до интернет на всяка компания, която изпраща три погрешни известия за авторски права. Три удара и си навън, приятелю.
Кори Доктороу
Полите са вече над кръста? Това е удар под кръста.
Аркадий Давидович
Женската усмивка има сила на удар, особено ако е придружена от ласкателство...
Блага Димитрова
За недораслите ми родители моята литнала на воля любов би се стоварила като тежък удар. Как да ги превъзпитам?
Блага Димитрова
Народът може да има една душа, едно сърце и едни гърди, с които да поеме ударите. Но гороко му, ако има само един мозък.
Станислав Йежи Лец
На всеки удар може да се отвърне, освен на слънчевия.
Емил Кротки
Сега тя ми нанесе смъртен удар, отне ми най-важното - лиши ме от своята любов.
Ан Райс
Чувствам, че един ден от всичко това ще излезе автентична нова истина, истина топла и интимна, способна да ме обобщи ясно, като име, и да удари една изцяло нова, уникална нотка в мен, и тя ще бъде смисъла на живота ми...
Макс Блехер
Той нямаше деца и често се чудеше как може да се удари дете. Сега той започваше да разбира...
Маргарет Вайс
Безкрайният удари празнотата със звука на Словото.
Марек Алтер
Когато животът ви удари силно, може да ви изкара от курса. Но начинът, по който се справяте с тази беда, може да ви научи толкова много за себе си и да промени гледната ви точка за това, което всъщност искате от живота.
Матю Хъси
Всичко това беше малко: истинската присъда беше да не се потапя веднага в локвите на кръвта на седмия кръг; не трябваше да търпи ударите на кентаврите всеки път, когато искаше да се изправи. Присъдата беше да бъдеш млад и жив и да не можеш да умреш или да обичаш в тези ничии земи.
Мемпо Джиардинели
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9