Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Удар" - страница 2
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Може би това е знак за цивилизационен напредък, че самата идея за заплаха за първи ядрен удар днес изглежда гранично глупава или морално неприлична.
Ник Бостром
Тенисисти, ние винаги играем на централни кортове, които се чувстват като арени. И когато излезем на корта и тълпата приветства името ти или те поздравява - все едно си гладиатор на арената. И всички аплодират - и се бориш, крещиш, по време на ударите си - усещаш, че си животно, което се бори за живота си.
Новак Джокович
Да бъдеш искрен в живота означава да встъпиш в бос с неравни оръжия и да се бориш с открити гърди против човека, защитен с броня и готов да ви нанесе удар с кинжал.
Оноре Габриел Рикети дьо Мирабо
По това време бях заобиколен от около дузина врагове, чиито тояги дрънчаха по мен безмилостно, а ударите на сабята ми бяха направени несигурни от енергичните блъскания на служител, който се надяваше по този начин да ме спаси.
Ричард Франсис Бъртън
Вярвам, че в природата ми е да танцувам въз основа на ударите на сърцето си, пулса на кръвта си и музиката в ума си.
Робърт Фулам
Обратното на страха е любовта - любовта към предизвикателството, любовта към работата, чистата радостна страст да хвърлим удар към мечтата си и да видим дали можем да я осъществим.
Стивън Пресфийлд
Чешкият череп е непроницаем за разума, но е податлив на удари.
Теодор Момзен
В този момент машините на света се подредиха. Някъде часовник удари полунощ и бъдещето на Хюго сякаш идеално си дойде на мястото.
Брайън Селзник
Ако сега ме удари автобус, аз бих умрял като щастлив човек - с такова количество качествена музика, което оставих на света.
Джордж Майкъл
Истината е, че няма връзка в света, която да не удари турбуленцията.
Юнот Диаз
Първата световна война, и най-вече последната, до голяма Изглежда тези войни са нанесли своя смъртен удар на колониализма и империализма в неговата колониална форма, при която по-слабите народи са били третирани като притежания, които трябва да бъдат икономически експлоатирани. Поне се надяваме, че подобен колониализъм е на път.
Емили Грийн Болч
Единственото, което не може човек, смеещ се над теб е да те удари.
Лесли Нилсен
Много по-важно е да се удари в целта, отколкото да се спори кой прави оръжията и кой дърпа спусъка.
Дуайт Айзенхауер
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Колкото положението е по-безизходно, колкото повече всичко се свежда до един отчаян удар, толкова по-охотно хитростта застава редом с храбростта.
Карл фон Клаузевиц
Какво успокоение е да знаеш, че твоят най-лош удар е все още доста добър.
Джони Милър
Предполагам, че съм само стар умопобъркан учен на дъното. Дайте ми подземна лаборатория, половин дузина атомни удари и хубаво момиче в прозрачен воал, очакващо да бъде превърнато в шимпанзе, и повече не се интересувайте кой ще пише националните закони.
Сидни Джоузеф Перълман
Понякога, когато те носи течението, не трябва да се съпротивляваш, иначе има риск да се ударите в дъното.
Пиърс Броснан
Моята футболна игра се основава именно на импровизация. Често при нападащият просто няма време за мислене. Имаш само секунда, рядко повече време, за да реши, да огледа, удари или да подаде.
Роналдиньо
Каторга е та, където ударите на кирките са лишени от смисъл, където трудът не съединява човек с човека.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Ако искаш да нараниш свещеника, удари го в джоба.
Джонатан Суифт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9