Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дреха" - страница 5
Колкото по-малко са дрехите на жената, толкова повече желаещи да я съблекат има.
Аркадий Давидович
Жените от време на време искат съвети... докато не купят булчинските си дрехи.
Джоузеф Адисън
Има хора, нравствеността на които остава непокътната подобно на парче плат, от който те никога не си шият дрехи.
Жозеф Жубер
Много по-добре е да си говориш с едно дърво в гората, отколкото с едно дърво, облечено в дрехи.
Марко Семов
Снощи тя имаше по себе си прекалено много руж и недостатъчно дрехи. У една жена това винаги е признак на отчаяние...
Оскар Уайлд
Не бил прав Херодот, казвайки, че заедно с дрехата жената смъква от себе си и свена; напротив, целомъдрената жена, сваляйки дрехата, облича своя свян и колкото е повече свенливостта между съпрузите, толкова по-голяма любов означава това.
Плутарх
Много скоро открих, че скъпите дрехи и щедрите бакшиши отварят доста врати. Сервитьорите ме запомниха и дори и да намираха присъствието ми донякъде за странно, не го показваха и с удоволствие ме настаняваха на уединена маса в ъгъла, каквото бе желанието ми. Навярно си мислеха, че съм дъщерята на някой местен магнат или политик. Каквато и да бях, разполагах с достатъчно пари, което най-вече ги интересуваше.
Ришел Мийд
За една жена да бъде напълно искрена, е все едно да се покаже пред хората без дрехи.
Стендал
Препоръчвам подреждане по категория, а не по място. Например, вместо да решите, че днес ще подредите определена стая, поставете си цели като "дрехи днес, книги утре".
Мари Кондо
За децата е най-добре първо да ги научите как да сгъват дрехите си. Децата ще могат да сгъват дрехите си на около три години. Не искате да ги учите как първо да прибират играчките, защото е трудно. Дрехите са нещо, което децата носят всеки ден, така че им е лесно да имат усещане за вещите си.
Мари Кондо
Тола взе само останалите си дрехи - чифт големи чорапи, риза и туника. Тя скъса роклята на жената, за да направи пелерина. Мъртвите тела не я притесняваха. Колко бързо, помисли си тя, колко бързо се примиряваме с неизбежното, колко бързо тялото на мъртво дете става не по-ужасно от заклано прасе.
Марк Бароуклиф
Дрехата не означава нищо, докато не започнеш да живееш с нея.
Марк Джейкъбс
Не се обличайте за другите, обличайте се за себе си. Дрехите трябва да са продължение на това, което представяте и какво чувствате вътре.
Марко Пиер Уайт
Като лайф-коуч обичам преобразяването, от нови дрехи до хирургия, педикюр до акценти. Но повторението ви кара да се чувствате по-добре само ако се подхожда с правилното отношение.
Марта Бек
Много харесвам класически, семпли дрехи.
Матю Хъси
Да спите няколко часа под упойка и в дрехите не означава да получите достатъчно сън.
Мерси Шели
Всичко в света се повтаря, всичко е неизменно под слънцето, независимо как се променят дрехите на хората и техните думи.
Мика Валтари
Изглеждаше така, сякаш я изливат в дрехите й и забрави да каже кога ще спре.
Мими Спенсър
Имах здраво любопитство и щях да пробвам нещата - да играя много практически шеги. Но това беше по-скоро в главата ми - фантазии за "Какво би станало, ако...?" Като това, което щеше да се случи в клас, ако свалите всички дрехи и бягате из стаята?
Анди Грифитс
Хората държат на неща като старите дрехи на децата си като начин да се държат на миналото. Или запазват неща, от които смятат, че може да се нуждаят някой ден, като начин да контролират бъдещето.
Питър Уолш
Поета гледа на пороците на съвременниците си като на временa дреха за своето съзнание, прикриващо, но не скриващо вечната хармония.
Пърси Шели
Трябваше да заложа дрехите си само за да платя наема.
Рей Чарлс
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9