Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Конфликт"
Най-големите конфликти не са между двама души, а между човек и себе си.
Гарт Брукс
Нека си спомним някога, че интересът ни е в съгласие, а не в конфликт; и че нашето истинско превъзходство почива на победите на мира, а не на войната.
Уилям Маккинли
Аз съм в мир с Бога; конфликтът ми е с човека.
Чарли Чаплин
Истините започват от конфликт с полицията - и завършват с призоваването им.
Емил Чоран
Борбата е единственият ефективен начин за борба с войната; Неговата цел е унищожаването на вражеските сили като средство за прекратяване на конфликта.
Карл фон Клаузевиц
Аз съм жена в развитие. Аз просто опитвам като всички останали. Опитвам се да приема всеки конфликт, да усетя всяко преживяване и да се поуча от него. Животът никога не е скучен.
Опра Уинфри
Щастието е страничен продукт от функция, намерение и конфликт; тези, които търсят щастие за себе си, търсят победа без война.
Уилям Бъроуз
Мисля, че теорията на игрите създава идеи, които са важни за решаването и подхода към конфликта като цяло.
Робърт Ауман
Вярвам, че човекът е продукт на естествената еволюция, че е роден от конфликта между това да бъдеш затворник и това да си отделен от природата, и от нуждата да намери единство и хармония с нея.
Ерих Фром
Мисля, че е позор за международната общност, че допуснахме толкова много конфликти да замръзнат и не полагаме сериозни усилия да ги разрешим.
Марти Ахтисаари
Постоянното разделение на труда неизбежно създава професионално и класово неравенство и конфликти.
Робърт Шей
Между народите винаги ще има спорове, които понякога ще разпалят обществото и заплашват конфликти, но основното е да се образова хората по света да имат предвид, че има по-добри средства за уреждане на подобни спорове, отколкото чрез война.
Франк Билингс Келог
Икономическите и политическите корени на конфликтите са твърде силни, за да се преструваме, че създаваме трайно състояние на хармонично разбиране между хората.
Алва Мюрдал
Самата идея, че има някакъв конфликт между науката и религията, е напълно погрешна. Науката е метод за изследване на опита... Религията е основната, необходима интернализация на нашата система от по-постоянни ценности.
Карол Куигли
Две деца от един и същ жесток родител се гледат едно друго и виждат едно в друго образа на жестокия родител или на доскорошния си потисник. В много отношения такъв е случаят между евреи и араби: това е конфликт между две жертви.
Амос Оз
Проблемите се решават, когато човек започне да разбира, че междуличностните конфликти често възникват заради различното възприемане на света, а не заради егоцентризъм или зла умисъл.
Карл Густав Юнг
Конфликтът не е неизбежен, но разоръжаването е... сега всички приемат, че ако има неизпълнение от страна на Саддам, международната общност трябва да действа, за да наложи своята воля.
Тони Блеър
Когнитивната терапия се основава на идеята, че когато промените начина, по който мислите, можете да промените начина, по който се чувствате и се държите. С други думи, ако успеем да се научим да мислим за другите хора по по-позитивен и реалистичен начин, ще бъде много по-лесно да разрешаваме конфликти и да развиваме възнаграждаващи лични и професионални отношения.
Дейвид Бърнс
Една от мечтите на ционизма беше да бъде мост. Вместо това ние създаваме изключване между Изтока и Запада, вместо да създаваме мостове; ние допринасяме за конфликта между Изтока и Запада чрез нашето глупаво желание да имаме повече.
А. Б. Йехошуа
Вярвам, че все още е вярно, че конфликтите между основните сили обикновено произтичат от геополитическото съперничество, но рядко от икономическата конкуренция.
Робърт Кейган
Тъй като такива хора постигат влияние в организацията, когато има конфликт между техния собствен интерес и интереса на организацията, техните интереси ще победят.
Робърт Шей
Живеем в силно конкурентно общество, всеки от нас се опитва да надмине другия по богатство, популярност или социален престиж, в облекло, в училищни оценки или голф резултати. [...] Човек често се изкушава да каже, че конфликтът, а не сътрудничеството, е великият ръководен принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9