Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съвършенство" - страница 2
Моята амбиция е мир и съвършенство.
Дефорест Кели
Ако във вас се е създало впечатление, че на вашите години вие сте достигнали съвършенство, вие никога няма да се издигнете на такава висота, каквато вие, несъмнено, сте способни да достигнете.
Кадзуо Ишигуро
Знам малко, но и това, което знам, го знам до съвършенство.
Абу ал Фарадж
Ако чаках съвършенството, никога нямаше да напиша и една дума.
Маргарет Атууд
Съвършенството е по-добър учител от посредствеността. Уроците на тривиалността са навсякде. Истински дълбоко и оригинално проникновение може да бъда намерено само в изучаване на онова, което служи за образец.
Уорън Бенис
Единствено в творчеството има възможност за съвършенство.
Анаис Нин
Настоявам, че един писател, който не вярва страстно в съвършенството на човека, няма нито отдаденост, нито място в литературата.
Джон Стайнбек
Дискретността е съвършенство на разума, наръчник за нас във всички житейски ситуации.
Уолтър Скот
Съвършенството на характера се изразява в прекарване на всеки ден като последен в живота.
Марк Аврелий
Безпокоя се не от сензациите и новото, а от съвършенството на моят стил.
Ив Сен Лоран
Да постигнеш съвършенство в своята работа, достигайки до предела е голямо щастие но заедно с това е и опасност.
Константин Паустовски
Това е самото съвършенство на човека, да открие собствените си несъвършенства.
Августин
Следователно древните архитекти, следвайки стъпките на природата, усъвършенстваха възходящите редици седалки в театрите от своите изследвания на възходящия глас и посредством каноничната теория на математиците и тази на музикантите се опитаха да направят всеки изречен глас на сцената идват с по-голяма яснота и сладост за ушите на публиката. Защото точно както музикалните инструменти са доведени до съвършенство на чистотата на звука на техните струни с помощта на бронзови плочи или хорна, така и древните са измислили методи за увеличаване на силата на гласа в театрите чрез прилагането на хармоници.
Витрувий
Тя е оставена от Аристоксен, който с много умение и труд класифицира и подрежда в нея различните модуси. В съответствие с него и като се обърне внимание на тези теории, човек може лесно да доведе един театър до съвършенство от гледна точка на природата на гласа, така че да достави удоволствие на публиката.
Витрувий
Културата не се основава на любопитството, а на любовта към съвършенството; културата е познание на съвършенството.
Матю Арнолд
Ако притежавате способността да се учите от грешките си, тогава неуспехът е буквално невъзможен, защото всяко отхвърляне ви доближава до съвършенството.
Нийл Строс
Съвършенството е сатенено ковчеже на креативност и оригиналност. Ако сте перфекционист, поне спрете да казвате на всички, че сте един и се опитайте да го преодолеете сами, сами в дома си с изключено осветление.
Огастин Бъроуз
Харесвам големи котки и големи змии. Има нещо мъдро в змиите, може би това е странното им съвършенство. Бих искал да знам какво мислят те.
Антон Шандор Ла Вей
Аз съм в достатъчна степен мистик, че да повярвам, че някакви свръхсъщества направляват раса, съществуващи в тази част от космоса, към едно велико съвършенство.
Хал Клемънт
Да си жаден и да пиеш вода е съвършенството на чувствеността, което се постига рядко. Понякога пиете вода; друг път сте жадни.
Хосе Бергамин
За мен търсенето на съвършенство не е толкова интересно, колкото да се опитате да намерите своя собствен глас.
Чарли Тротър
В предишни епохи човек е можел да достигне съвършенство чрез медитация, поклонение в храма или ягяни, но в Кали-юга не можем дори да изпълняваме добре една от деветте дейности. Въпреки че само една от тези девет дейности може да доведе до пълна любов към Бога, ние участваме във всичките девет и все още имаме проблеми. За щастие Шрила Харидаса разкрива святото име като източник на надежда, въпреки постоянните предизвикателства в тази Кали юга.
Бхакти Тиртха Свами
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9