Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Улица" - страница 2
Научният метод всъщност правилно използва най-преките доказателства като най-надеждни, защото по този начин е най-малко вероятно да ви заблудят в задънена улица и да разберете погрешно вашите данни.
Обри Де Грей
Денят на благодарността не беше нищо повече от създадено от поклонници пречка по пътя на Коледа; мъртва птица на улицата, която принуди кратка отбивка.
Огастин Бъроуз
От девет годишен всеки ден излизах на улицата и рисувах. Виждах красотата, там където другите виждат мръсотия. И това остана в мен - мен ме привличат тъмни истории и тъмни сюжети.
Ридли Скот
Движението по улиците на Бомбай в най-добрия случай е хаотично. Карането на велосипед е опасно занимание. Въпреки това има стотици от тях по улиците, които се конкурират с колите, автобусите и камионите, защото това е начинът на транспорт на бедните.
Рохинтън Мистри
Срещаш нов човек, отиваш с него и изведнъж получаваш съвсем нов град... излизаш по нови улици, виждаш къщи, които никога не си виждал, минаваш по места, за които дори не знаеш, че са там. Всичко се променя.
Самюъл Дилейни
Когато се занимавате с математика, вие сте били толкова високо в скалата на сложността на разсъждението, че живеете в някакъв вид променена реалност. Мислите, че всеки на улицата може да разбере сложни разсъждения [...]. И се разочароваш много, когато откриеш, че не е така.
Седрик Вилани
Ако вие можете да продължите да играете тенис, когато някой стреля на улицата, това е концентрация.
Серина Уилямс
Отговорът не един глупак на улицата не вълнува никого. Но отговорите не стотици глупаци се нарича резултат от изследване на фокус-група и се продава за пари.
Артемий Лебедев
Родителите ми бяха деца по време на Голямата депресия от 30-те години и това ги беляза. Особено баща ми, който видя бедност в своя квартал Бруклин, Ню Йорк; възрастни, застанали в така наречените "линии за хляб", деца, просещи по улиците.
Бил О'Райли
Радостта от славата идва твърде бързо и ти разбираш, че главната награда не е в това, че те познават на улицата на всеки мол, а в това, че твоите филми ще останат след смъртта ти.
Леонардо ди Каприо
Дали правя бизнес с канадски рекетьори? Аз дори не знам на коя улица е Канада.
Ал Капоне
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
На улицата играят деца, които биха могли да решат моите най-големи проблеми във физиката, защото те все още имат такива сетивни възприятия, каквито аз съм изгубил вече преди много време.
Робърт Опенхаймер
Ню Йорк е нещо ужасно, нещо чудовищно. Обичам да вървя по неговите улици, изгубен, но осъзнавам, че Ню Йорк е най-голямата лъжа на света. Ню Йорк е Сенегал, само че с машини.
Федерико Гарсия Лорка
Ако плача, това е, защото съм много ядосана и не мога да направя нищо по въпроса, защото попаднах в задънена улица. Тогава биха стигнали сълзите.
Риана
В банката на моята улица обичайно работят две касиерки, ако няма много хора. Ако има обаче, работи само едната.
Рита Ръднър
Мовто тяло изглежда на тридесет, а лицето ми на петдесет. Но не ходя по улиците гол, за да изглеждам по-млад.
Жан-Клод Ван Дам
Достоевски има цяла книга, посветена на преживяванията на един млад студент обладан от мисълта за убийството на една старица-лихварка. А днес по телевизията всеки ден виждаме гибелта минимум на петдесет човека, и също можете да видите всички тези петдесет смъртни случаи до вас на улицата. След като смъртта се е превърнала в тъмен обект на спекулации в медиите, тя е загубила своето значение.
Емир Кустурица
Все още обичам хората, които съм обичала, дори и да пресичам улицата, за да ги избегна.
Ума Търман
Очертават се платната и улиците на града, остава да се реши изборът на места за удобство и използване на държавата; за свещени сгради, за форума и за други обществени сгради.
Витрувий
Нека посоките на вашите улици и алеи бъдат положени върху линиите на разделяне между кварталите на двата вятъра. При този принцип на подреждане неприятната сила на ветровете ще бъде изолирана от жилищата и линиите от къщи.
Витрувий
Мисля, че фокусът на поета не е точно това, което е на прозаика, не е изцяло върху света отвън. Фиксирана е в областта, където вътрешното среща външното, където чувствителността на поета среща времето, среща улицата, среща с други хора... онази земя на сянка между себе си и реалността.
Марк Странд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9