Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Интелигентност" - страница 5
Интересуват ни преди всичко хора с предпоставки за по-нататъшен растеж. Поради тази причина поставяме много по-силно ударението върху характера, интелигентността и личността, отколкото на специалното образование.
Наполеон Хил
Интелигентността се стреми към глупостта, както всички тела се стремят към центъра на земята.
Николас Гомес-Давила
Осланяйте се на интелигентността на хората. Те не успяват да разберат много неща.
Станислав Йежи Лец
Не знам нищо за това мълчание, освен че се намира извън обсега на моята интелигентност, освен думи - затова тази тишина трябва да победи, трябва неизбежно да ме победи, защото изобщо не е присъствие.
Амитав Гхош
Нямам никаква вяра, но имам много надежда и имам много мечти за това какво бихме могли да направим с нашата интелигентност, ако имаме волята и ръководството и разбирането за това как можем да поемем всичките си интелигентност и нашите ресурси и създайте свят за нашите деца, който е обнадежден.
Ан Друян
Той беше невеж, но много хора приеха невежеството за глупост и знанието за интелигентност.
Майкъл Луис
Геометрията съществува навсякъде. Необходимо е обаче да имаш очи, за да я видиш, интелигентност, за да я разбереш, и дух, за да й се чудиш. Дивият бедуин вижда геометрични форми, но не ги разбира; сунитите ги разбират, но не им се възхищават; художникът най-накрая долавя съвършенството на фигурите, разбира красотата и се възхищава на реда и хармонията. Бог беше Великият Геометър. Той геометризирал небето и земята.
Малба Тахан
Веднага го харесах. В него се усещаха доброта и интелигентност и тези качества напоследък започнаха да се превръщат в нещо като рядкост. Скоро ще започнем да се гордеем с последните, оцелели по чудо примери от тази порода човечество.
Марина Серова
Природата на нашата интелигентност е такава, че тя се стимулира далеч по-малко от волята за знание, отколкото от волята за разбиране.
Марк Блок
Мисля, че самата идея за характера, за развиване не само на смелост, но и на емпатия и любопитство, емоционална интелигентност - знаете ли, нещата, които искам собствените ми дъщери да развият - идеята, че ще стигнем до там чрез награди и наказания изглежда напълно в противоречие с идеята за самия характер.
Анджела Дъкуърт
Интервютата могат да бъдат стимулиращи. Зависи от интелигентността на интервюиращия.
Мюриъл Спарк
По-забавно е да пишеш злодеи. Те са по-скоро предизвикателство и аз получавам гадно удоволствие да се ровя в умовете им. Рядко има празнота и почти винаги има дълбока интелигентност.
Неди Окорафор
Ние не ограничаваме умствените си сили, когато съхраняваме нови дългосрочни спомени. Ние ги укрепваме. С всяко разширяване на нашата памет идва и разширяване на нашата интелигентност. Мрежата предоставя удобно и завладяващо допълнение към личната памет – но когато започнем да използваме мрежата като заместител на личната памет, заобикаляйки вътрешните процеси на консолидация, рискуваме да изпразним умовете си от тяхното богатство.
Николас Кар
Всички ние имаме притеснения. Притесняваме се, защото сме интелигентни същества. Интелигентността предсказва, това е нейната същност; същата интелигентност, която ни позволява да планираме, да се надяваме, да си представяме и да правим хипотези, също ни позволява да се тревожим и да очакваме отрицателни резултати.
Норман Дойджи
Интелигентността и духът на приключението могат да бъдат комбинирани, за да създадат нови енергии и от тези енергии могат да произлязат вълнуващи и възнаграждаващи нови перспективи.
Норман Казънс
Три неща са неразривно свързани: грамотност, интелигентност и творчески ум. Обичайно е да се казва, че те разграничават човек от животно. На тези, на които им е отказано, им се отказва напълно човешки живот, отрича се правото на човешко достойнство.
Андреа Дуоркин
Интелигентността е опасна. Интелигентността означава, че ще започнете да мислите сами; ще започнете да се оглеждате сами. Няма да повярвате в писанията; ще повярвате само в собствения си опит.
Ошо
Интелигентността идва от медитацията, интелигентността идва от бунта, интелигентността не идва от паметта.
Ошо
Особеният интерес на магическите квадрати и всички lusus numerorum като цяло се крие във факта, че те притежават чара на мистерията. Те изглежда издават някаква скрита интелигентност, която по предварително замислен план създава впечатлението за умишлен дизайн, феномен, който намира своя близък аналог в природата.
Пол Карус
Психологическите фактори са жизненоважни. Ние не се учим как да подобряваме емоционалната си интелигентност. Дори в древни култури, като гърците, култивирането на изкуството да бъдеш в състояние да влезеш в състояние на осъзнаване, което е дълбоко блажено и отвъд мислите и чувствата като такива. Много хора са се разочаровали от религиите и като такива са се отклонили от преследването на нещо духовно. Това създава загуба на чувство за цел и много гняв. Разбира се, има всякакви проблеми с организираните религии, но има и всякакви проблеми със света на "науката".
Патрик Холфорд
До 2029 година компютрите ще имат емоционална интелигентност и ще бъдат убедителни като хора.
Рей Кързуайл
Животът на една република със сигурност се крие в енергията, добродетелта и интелигентността на нейните граждани.
Андрю Джонсън
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9