Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Архитектура" - страница 8
Не вярвам, че архитектурата трябва да говори твърде много. Тя трябва да мълчи и да остави природата под маската на слънчевата светлина и вятъра.
Тадао Андо
Да пишеш за музика е като да танцуваш за архитектура.
Телониъс Монк
Мисля за архитектурата като за дреха, която да се увива около човешките същества.
Тойо Ито
Архитектурата е историята на това как се виждаме. Работата на архитекта е да обслужва ежедневието.
Том Мейн
Архитектурата е изкуство по договаряне и е силно политическо, и ако искате да направите сгради, е необходима дипломация.
Том Мейн
Архитектурата е резултат от процес на задаване на въпроси и тестване и повторно разпитване и промяна по повтарящ се начин.
Том Мейн
Имам предпочитание към грубата архитектура, истинска, евтина, незавършена.
Том Мейн
Не познавам архитекти, които уважавам, които да нямат собствен глас. Мисля, че разликата между архитектурата и другите изкуства е вашето потапяне в реалността.
Том Мейн
По някакъв начин архитектурата променя начина, по който мислим за света и начина, по който се държим. Всяка сериозна архитектура като лакмусово изпитание трябва да бъде това.
Том Мейн
Да изградиш означава да превърнеш архитектурата в реални граници на знанието.
Фрай Ото
Не е ново, че архитектурата може дълбоко да повлияе на дадено място, понякога да го трансформира.
Франк Гери
Това е, което трябва да намерите в архитектурата. Трябва да намерите подписа си. Когато го намерите, вие сте единственият експерт по него. Хората могат да кажат, че им харесва или не им харесва. Те могат да спорят за това, но това е ваше.
Франк Гери
Всеки, с когото говоря, е съгласен, че може би 2 процента от строителната среда след войната, бихме могли да наречем архитектура.
Франк Гери
Виждате много от така наречената архитектура, която част от пътуването на егото надделява над функционалността и бюджета и всички тези неща.
Франк Гери
Деветдесет процента от сградите, в които живеем и около, не са архитектура. Не, това не е точно - 98 процента.
Франк Гери
Има много неща за архитектурата, които са скрити от нетренираното око.
Франк Гери
Вярвам, че архитектурата, както всичко останало в живота, е еволюционно. Идеите се развиват; те не идват от космоса и се блъскат в чертожната дъска.
Бярке Ингелс
Архитектурата е ограничена до толкова ограничен речник. Сграда е или висок или периметър или градска къща.
Бярке Ингелс
Интересът ми към щастието ме доведе до темата за навиците и, разбира се, изучаването на навиците наистина е изследването на щастието. Навиците са невидимата архитектура на ежедневието и важен елемент от щастието.
Гретхен Рубин
Първият принцип на архитектурата е основните линии на конструкцията да са максимално съобразени с практичността на сградата.
Гюстаф Айфел
Църквите са ни дарили големи съкровища като музика и архитектура. Това дали плаща за вредата, която са причинили, е друг въпрос.
Даниъл Денет
Истинската архитектура съществува само там, където човекът стои в центъра.
Алвар Аалто
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9