Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Архитектура" - страница 7
Когато ме попитат в какво вярвам, казвам, че вярвам в архитектурата. Архитектурата е майката на изкуствата. Обичам да вярвам, че архитектурата свързва настоящето с миналото, а осезаемото с неосезаемото.
Ричард Майер
Всеки музей е различен - колекцията е различна, контекстът е различен, връзката между изкуството и архитектурата е различна.
Ричард Майер
Архитектурата винаги е политическа.
Ричард Роджърс
Както на никоя сграда не липсва архитектура, така на нито един избор не липсва контекст.
Ричард Талер
Като архитект се опитвам да се ръководя не от навика, а от съзнателното усещане за миналото от прецедент, замислено обмислено... Като артист откровено пиша за това, което харесвам в архитектурата: сложност и противоречие. От това, което намираме, че ни харесва - това, което лесно ни привлича - можем да научим много от това, което всъщност сме.
Робърт Вентури
Когато проектираме специфичната организация на човешкото тяло в пространството извън него, тогава имаме архитектура.
Рудолф Щайнер
По-късните творби са по-добри, защото отнема много време в архитектурата, за да узрее. И е необходимо много дисциплина, за да изпитате всичко, което се променя около вас.
Сантяго Калатрава
Моята лична работа е засегната от тази съдба на разбирането, че архитектурата и инженерството имат социален характер и могат да служат на общността.
Сантяго Калатрава
Поради естеството на професията на архитектурата, изкуството на архитектурата се изхранва от други дисциплини.
Сантяго Калатрава
Когато работя върху скулптура, не трябва да се притеснявам за функцията. Когато работя върху част от архитектурата, непрекъснато трябва да мисля за функцията.
Сантяго Калатрава
Архитектурата е една от формите на изкуството, които най-добре могат да подобрят и съживят градовете както художествено, така и функционално.
Сантяго Калатрава
Разликата между архитектурата и инженерството идва само създавани на училища. Това е бюрократично разграничение. Резултатът от двете дисциплини е изграждането на обекти в пейзаж.
Сантяго Калатрава
Това, което архитектурата прави, е това, което прави палтото за нашето тяло. Обгръща ни.
Сантяго Калатрава
Трябва да разберете разликата между това да сте архитект и политик. Архитектурата е професия на постоянство. Трябва да преминеш. Политикът е там, за да обвинява някого.
Сантяго Калатрава
Архитектурата е код. Това е чист код, извлечен от измеренията на природата.
Сантяго Калатрава
Архитектурата е обвивка за човешкото тяло, а танцът е най-финият израз на тялото.
Сантяго Калатрава
Архитектурата, подобно на танца, също е език - този, който всички разбират.
Сантяго Калатрава
Не виждам разлика между архитектура и инженерство. Това е същата професия.
Сантяго Калатрава
Въпреки че обичам изкуствата от все сърце - картини, скулптура, театър и музика - и смятам, че те са сред най-големите постижения, които хората можем да направим, аз наистина съм убеден, че архитектурата е сред най-важните.
Сантяго Калатрава
... в наши дни християните виждат в храмовете само паметници или произведения на изкуството, архитектура и разпятие на което да се любуват, но не и място където биха могли да се поклонят на Бог.
Себастиан Фолкс
Погълнах колкото се може повече импресионистични картини в парижките музеи и в много музеи в Съединените щати и в книгите, търсейки улики за архитектура, облекло, обстановка.
Сюзън Вриланд
Не че съм мечтал да бъда архитект. Просто исках да направя нещата. Независимо дали става дума за мебели, живопис, интериорен дизайн или архитектура. Просто исках да създам нещо.
Тадао Андо
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9