Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Архитектура" - страница 5
Мисля, че цялата добра архитектура трябва да ви предизвика, да ви накара да започнете да задавате въпроси. Не е нужно да я разбирате. Може да не ви хареса. Това е добре.
Том Мейн
Архитектурата е началото на нещо, защото е - ако не сте въвлечени в първите принципи, ако не сте въвлечени в абсолютното, началото на този генеративен процес, това е украса на тортата.
Том Мейн
Архитектурата е дисциплина, която изисква време и търпение. Ако човек прекара достатъчно години за писане на сложни романи, някой ден би могъл да изгради уважавано хайку.
Том Мейн
Погледнете парахода, железопътната линия, автомобила, самолета - не всички от тях са измислени в англо-американския свят, но са популяризирани и разширени от него. Те станаха възможни от финансовата архитектура, капиталоемките операции, измислени и разработени от англо-американците.
Уолтър Ръсел Мийд
Автомобилът е най-голямата катастрофа в цялата история на градската архитектура.
Филип Джонсън
Бъдещето на архитектурата е културата.
Филип Джонсън
Надявам се, че леката, гъвкава архитектура може да създаде ново и отворено общество.
Фрай Ото
Всичко, което човек прави в архитектурата, е да се опита да върви срещу природата. Разбира се, че трябва да разберем природата, за да знаем колко далеч трябва да вървим срещу природата. Мисля, че тайната на бъдещето не е много. Всички архитекти са склонни да правят твърде много.
Фрай Ото
Моята архитектура е архитектурата на оцеляването.
Фрай Ото
Не искам да правя архитектура, която е суха и скучна.
Франк Гери
Архитектурата като цяло е замразена музика.
Фридрих Шелинг
В общата картина архитектурата е изкуството и науката да гарантираме, че нашите градове и сгради отговарят на начина, по който искаме да живеем живота си.
Бярке Ингелс
Мисля, че архитектурата рядко е продукт на една единствена идеология. По-скоро е като да може да се оформи от наистина голяма идея. Може да побере много форми на живот.
Бярке Ингелс
Архитектурата принадлежи на културата, а не на цивилизацията.
Алвар Аалто
Крайната цел на архитекта... е да създаде рай. Всяка къща, всеки продукт на архитектурата... трябва да бъде плод на нашето начинание да изградим земен рай за хората.
Алвар Аалто
Виждам музиката като флуидна архитектура.
Джони Мичъл
Има много лоша архитектура. Това, от което се нуждаем повече, е да погледнем как трябва да изглежда нашият пейзаж през следващите десетилетия.
Дитер Рамс
Мисля за архитектурата през цялото време. Това е проблема. Но винаги съм била такава. Сънувам я понякога.
Заха Хадид
Много обичам Маями, но не мисля, че архитектурата съответства на града. Малко е твърде комерсиално.
Заха Хадид
Архитектурата е ненужно трудна. Много е трудна.
Заха Хадид
Като жена се очаква да искам всичко да е хубаво и да съм сама хубава. Много английско нещо. Не проектирам хубави сгради - не ги харесвам. Харесвам архитектурата да има някакво сурово, жизненоважно, земно качество.
Заха Хадид
Винаги съм се интересувала от комбинирането на архитектурата със социална програма и наистина мисля, че можете да инвестирате и да сте изобретателни с болници и жилища.
Заха Хадид
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9