Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Архитектура" - страница 4
Именно чертежа ме доведе до архитектурата, търсенето на светлина и изумителни форми.
Оскар Нимайер
Архитектурата винаги ще изразява техническия и социален прогрес на страната, в която се осъществява. Ако искаме да му дадем човешкото съдържание, което му липсва, трябва да участваме в политическата борба.
Оскар Нимайер
Архитектурата е моя работа и цял живот прекарах в чертожна дъска, но животът е по-важен от архитектурата. Важното е да се подобрят човешките същества.
Оскар Нимайер
Архитектурата е изобретение.
Оскар Нимайер
Архитектурата не променя нищо. Винаги е на страната на заможните. Важното е да вярвате, че това може да направи живота по-добър.
Оскар Нимайер
В общество, което празнува несъщественото, архитектурата може да окаже съпротива, да противодейства на прахосването на форми и значения и да говори своя собствен език.
Петер Зумтор
Мисля, че шансът да намериш красота е по-голям, ако не работиш върху нея директно. Красотата в архитектурата се движи от практичността. Това научаваш от изучаването на старите градове на швейцарските фермери.
Петер Зумтор
Все още има реална нужда от качествена архитектура, не от хартиена архитектура, а от истинските неща.
Петер Зумтор
Сбогувах се с преуморената представа, че архитектурата трябва да спаси света.
Петер Зумтор
По някакъв начин прекарвам целия си живот крадя от всичко - от миналото, от градовете, които обичам, от където съм израснал - грабвам неща, взимайки не само от архитектура, но и от Италия, изкуство, писане, поезия, музика.
Ренцо Пиано
Разбира се, че знам много малко за архитектурата и колкото по-възрастни ставам толкова по-малко знам.
Ричард Роджърс
Архитектурата е живо същество. Ако искам да оставя нещо за бъдещето, то трябва да може да се промени - но да запази нещо от етоса, който изградихме за 50 години.
Ричард Роджърс
Архитектурата е свързана с обществено пространство, държано от сгради.
Ричард Роджърс
Архитектурата се измерва спрямо миналото; изграждате в настоящето и се опитвате да си представите бъдещето.
Ричард Роджърс
Архитектурата е бавна работа, а градското планиране още по-бавно.
Ричард Роджърс
Когато обстоятелствата опровергаят реда, редът трябва да се огъне или разруши: аномалиите и несигурността дават валидност на архитектурата.
Робърт Вентури
Опитах се да се доближа до границата между архитектурата и скулптурата и да разбирам архитектурата като изкуство.
Сантяго Калатрава
Аз съм инженер, а не само архитект, така че винаги съм бил мотивиран от техника или технология. Щом технологията се движи дори малко, тя променя архитектурата.
Сантяго Калатрава
Духовното пространство се губи с придобиване на удобство. Видях необходимостта от създаване на смесица от японска духовна култура и съвременна западна архитектура.
Тадао Андо
Смятам, че цялата архитектура има обществен характер, така че бих искал да направя публично пространство.
Тадао Андо
Италия е пълна с исторически сгради. И Европа има голяма история на философията от Гърция до днес. Прочетох всички тези книги и виждам тези сгради и си мисля къде стоя, когато проектирам архитектурата си.
Тадао Андо
Тъй като аз съм японец, който надгражда опита на японската архитектура, моите реални проекти идват от японски архитектурни концепции, въпреки че са базирани на западни методи и материали.
Тадао Андо
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9