Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Архитектура" - страница 2
Обсебен съм от архитектурата. Вярно е, неспокоен съм, опитвайки се да се намеря като архитект и как най-добре да допринеса в този свят, изпълнен с противоречивост, несъответствие и неравенство, дори страст и възможност.
Франк Гери
Инженерството, медицината, бизнеса, архитектурата и живописта се занимават не с необходимото, а с контингента - не с това как стоят нещата, а с това как биха могли да бъдат - накратко, с дизайна.
Хърбърт Саймън
Рисуването никога не може да покаже носа си в компания с архитектура, без да бъде заглушено.
Джоузеф Търнър
Двата елемента, които пътешественикът първо вижда в голям град, са допълнителната архитектура и яростния ритъм. Геометрия и страдание.
Федерико Гарсия Лорка
Наричам архитектурата замразена музика.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Мисля, че хората нямат право да се обявяват за архитекти прибързано, без да са изкачили от детството си стъпалата на тези изследвания и по този начин, откърмени от знанията на много изкуства и науки, да са достигнали височините на свещената основа на архитектурата.
Витрувий
Архитектурата е наука, произтичаща от много други науки и украсена с много и разнообразни знания; с помощта на които се формира преценка за тези произведения, които са резултат от други изкуства.
Витрувий
Ако разгледате това, мисля, че ще откриете, че именно механиката на японската архитектура е била мислена като пряко влияние върху нашата архитектура.
Минору Ямасаки
Архитектурата е изложена на живот. Ако тялото й е достатъчно чувствително, то може да приеме качество, което свидетелства за миналия живот.
Петер Зумтор
Лондон е едно от най-цивилизованите места в света за процедурата на изработка на архитектура и градски дизайн.
Ренцо Пиано
Има нещо в това да дадете всичко на професията си. На италиански манията не е непременно отрицателна. Това е изкуството да влагате цялата си енергия в едно нещо; това е изкуството да превърнеш дори това, което ядеш за обяд, в архитектура.
Ренцо Пиано
Моята страст и голямото удоволствие от архитектурата и причината с колкото по-възрастен ставам, толкова повече се радвам, защото вярвам, че ние - архитектите - можем да повлияем на качеството на живот на хората.
Ричард Роджърс
Бих искал моята архитектура да вдъхнови хората да използват собствените си ресурси, да се движат в бъдещето.
Тадао Андо
Скоростта на промяна ви кара да се чудите какво ще стане с архитектурата.
Тадао Андо
Вярвам, че начинът на живот на хората може да бъде насочен малко от архитектурата.
Тадао Андо
Бих искал да използвам архитектурата, за да създам връзки между хората, които живеят в градове, и дори да я използвам за възстановяване на общностите, които са съществували във всеки един град.
Тойо Ито
Архитектите са направили архитектурата твърде сложна. Трябва да го опростим и да използваме език, който всеки може да разбере.
Тойо Ито
Но аз абсолютно вярвам, че архитектурата е социална дейност, която е свързана с някакъв вид комуникация или места на взаимодействие, а това, че да промениш средата, означава да промениш поведението.
Том Мейн
Архитектурата е свързана със света, но в същото време има определена автономия. Тази автономия не може да се обясни по отношение на традиционната логика, защото най-интересните части на работата са невербални. Те действат в рамките на творбата, като всяко изкуство.
Том Мейн
Естетиката на архитектурата трябва да се корени в по-широка представа за човешките дейности като ходене, почивка и общуване. Архитектурата мисли как тези дейности могат да получат добавена стойност.
Том Мейн
Правилата за навигация никога не са навигирали на кораб. Правилата на архитектурата никога не са построили къща.
Томас Рийд
Архитектурата е основно дизайн на интериори, изкуството да се организира вътрешно пространство.
Филип Джонсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9