Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Период" - страница 4
Всички сме тук за ограничен период от време и животът е труден - не несправедлив, но труден. Ключът е наистина да се изправим срещу страховете си, защото когато го направим и когато ги погледнем, ние наистина започваме да осъзнаваме, че сме способни да се справим с тях.
Бърни С. Сийгъл
По време на периодите в брака ми, когато избрах да остана вкъщи с децата си, вместо да работя като адвокат, това не ми причиняваше безпокойство. Въпреки факта, че знаех, че допринасям за семейството ни, като се грижа за децата ни, все пак усещах, че стойността ми е по-малка, защото не печеля.
Айлет Уолдман
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
Като читател имам много кратък период на внимание и ниска толерантност към скуката и намирам, че това е полезно с моето писане. Ако ми е скучно да пиша нещо, съжалявам хората, които след това ще се опитат да го прочетат.
Джон Скалзи
Мисля, че 19-ти век е изключителен период с разрастване на творчеството и всякакви експерименти и проучвания, продължаващи поне до 1940 година.
Едмунд Фелпс
Често, когато се вгледате в историята, поне през обектива, който много от нас са гледали на историята - курсове в гимназията и колежа - голяма част от цвета излиза от нея. Остава ви период от време, който не изглежда толкова странен и ирационален, колкото времето, което всъщност преживявате.
Карън Джой Фаулър
Мисля, че президентът Барак Обама беше изключително успешен президент и че този период ще запише това с куп удивителни знаци. Но очевидно не всеки мисли така.
Кас Сънстейн
Живеем в период, в който политическите разногласия рутинно се предават на съдилищата. Всеки път, когато смятате, че президентът греши, може да извикате, че е нарушил Конституцията - и да поискате от федералните съдии да се произнесат съответно.
Кас Сънстейн
От еволюционна гледна точка децата са буквално проектирани да учат. Детството е специален период на защитена незрялост. Дава време на младите дишащи да овладеят нещата, които ще трябва да знаят, за да оцелеят като възрастни.
Алисън Гопник
...За всеки човек идват периоди на трудности. Дори и за най-богатите и за най-силните. Затова човек трябва да се стреми да бъде смирен, за да не умре в прегръдките на злото...
Ванга
В моя живот е настъпил такъв период, в който всеки графоман и даже неговото куче, считат за свой дълг да ми изпратят свой сценарий.
Ръсел Кроу
С когото и да започне да изгражда семейния живот, човек неминуемо преминава през периоди на изкушения. Готово щастие не съществува... Щастието трябва да се отглежда търпеливо и с много трудове от двете страни.
Йоан Крестянкин
Отпускът е период, когато хората харчат огромни пари, за да видят как вали дъжда в други страни.
Робърт Орбън
Никой човек не може да граби успешно за период от години, без да угажда на хората, които ограбва.
Теодор Стърджън
...често се случва важен период в живота на човек да започва с дребен епизод.
Франсис Скот Фицджералд
Когато хората дойдат да пишат за моя период на управление, ще се радвам, ако кажат, че съм допринесъл за намирането отново на щастливата среда за германците.
Хелмут Кол
Истината на литературата и изкуството винаги е била признавана като нещо от "висш" ред, което не би трябвало и всъщност не нарушава реда на бизнеса. Това, което се е променило в съвременния период, е разликата между двата ордена и техните истини. Поглъщащата сила на обществото изчерпва художественото измерение, като асимилира неговите антагонистични съдържания. В сферата на културата новият тоталитаризъм се проявява именно в един хармонизиран плурализъм, където най-противоречивите произведения и истини мирно съжителстват в безразличие.
Херберт Маркузе
След успех в мен често настъпва период на душевна агония.
Бернардо Бертолучи
Хилядолетието в сравнение с вечността е много по-кратък период, отколкото мигане на окото в сравнение с бавно движение на небесни светила, въртящи се в безкрайното пространство.
Данте Алигиери
Отчаянието е необходима съставка за научаването на каквото и да било или за създаването на нещо. Период. Ако не си отчаян до някаква степен, ти не си интересен.
Джим Кери
Тъмнината идва преди разсъмване. Финансовите пазари са под голям натиск поради липсата на лидерство през преходния период.
Джордж Сорос
Животът - това е периодът между създаването и разрушението.
Дмитрий Нагиев
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9