Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Период"
Смъртта се причинява от поглъщането на малки количества слюнка в продължение на дълъг период от време.
Джордж Карлин
Година: период, състоящ се от триста шестдесет и пет разочарования.
Амброуз Биърс
Мир: в международните отношения период на лъгане между два периода на кръвопролития.
Амброуз Биърс
Америка е навлязла в един от своите периоди на историческа лудост, но това е най-лошото, което мога да си спомня.
Джон льо Каре
Образованието е период от време в което вие се обучавате на нещо, което вие не знаете, за това, какво не искате да знаете.
Гилбърт Кийт Честъртън
Революциите са периодите в историята, когато индивидите имат най-голямо значение.
Норман Мейлър
Имах голям късмет, бях част от следвоенния период, когато всичко трябваше да се преправя.
Пиер Карден
В космически мащаб животът ни е незначителен, но този кратък период, когато се появяваме в света, е времето, в което възникват всички смислени въпроси.
Пол Рикьор
В периоди на политическо угнетение едни търсят в шахмата забрава от ежедневния произвол и насилие, а други черпят от него сили за нова борба и закаляват волята си.
Александър Алехин
Целият живот се дели на три периода: предчувствие за любов, действие на любовта, и спомени за любовта.
Марина Цветаева
Не си спомням точно в кой период започнах своя музей, който погълна толкова много от времето ми.
Пиер Лоти
Целият резултат от продължителния труд не се консумира често и се наслаждава за миг; резултатът обикновено трае определен период от време. След това трябва да възприемем капитала като прогресивно неинвестиран.
Уилям Стенли Джевънс
В периода на бедствието лековерието винаги достига кулминация.
Чарлз Маккей
Откъде идват идеите? Само от упорити търсения, граничещи с лудост. За да направите това, човек трябва да има способността да страдате и да не губите ентусиазъм за дълги периоди.
Чарли Чаплин
И до ден днешен, ако ме питате как станах писател, не мога да ви дам отговор. И до ден днешен, ако ме питате как се пише книга, не мога да отговоря. За дълги периоди, ако не знаех, че по някакъв начин в миналото съм писал книга, щях да се откажа.
В. С. Найпол
Е, младостта е периодът на приетите личности и маскировки. Това е времето на искреното неискрено.
В. С. Притчет
Татуировките са като знак на времето. Те напомнят за някой период от живота...
Виле Вало
В моя живота ми има различни периоди. И само страхът да умра млад ме е спрял да повтарям една или друга грешка.
Григорий Лепс
Времевият период между командването на стоки от по-висок ред и притежанието на съответните стоки от по-нисък ред никога не може да бъде премахнат.
Карл Менгер
Една от основните причини за широко разпространения страх от хуните се основава на способността им да пътуват на много големи разстояния за относително кратки периоди. Тази способност може да се основава на използването на подкови.
Карол Куигли
Вниманието и привързаността на обществото ме преведоха перз едни от най-трудните периоди; вашата любов и привързаност винаги е облекчавала моите пътувания.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Световната история не е територия на щастието. Периодите на щастие са празни страници в нея.
Георг Хегел
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9