Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Аспект" - страница 6
Наред с други неща, невропластичността означава, че емоции като щастие и състрадание могат да се култивират по същия начин, по който човек може да се научи чрез повторение да играе голф и баскетбол или да владее музикален инструмент и че такава практика променя дейността и физическите аспекти специфични мозъчни области.
Андрю Уейл
Друг аспект на психеделичното виждане за мен, който беше много дълбок, е усещането, че всяко нещо е живо или поне в този случай няма разлика между това, което наричаме живо и неживо.
Андрю Уейл
Ако осъзнахме разликата между жизненоважните няколко и тривиалните много във всички аспекти на нашия живот и ако направихме нещо по въпроса, бихме могли да умножим всичко, което ценим.
Ричард Кош
Изследванията показват, че тестовете тип IQ представляват около 10% от вариацията в това колко успешни са хората в различни аспекти на живота си на възрастни.
Робърт Дж. Стърнбърг
И където съм съдил, сега виждам божествен ред във всичко. Там, където съм виждал недостатък, сега виждам съвършенство – съвършенството на животите, които се развиват точно както сме ги планирали. Такова разгръщане е очевидно не само в нашите предизвикателства, но и в най-дребните, на пръв поглед незначителни аспекти на живота. Всяко листо, което пада от дърво, всяко стръкче трева, което се огъва от вятъра... нищо не се случва случайно и всичко е в божествен ред. Винаги.
Робърт Шварц
Да разбереш как работи езикът, какви клопки крие той, какви са неговите възможности, означава да разбереш решаващ аспект от сложния бизнес да живееш човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Занимавам се с неразбрани аспекти на животинското поведение като тревожност и агресия. Уча хората как да уважават различните видове и да оставят кучето да си остане куче.
Сизар Милан
Самият аспект на религиите, от който много от техните критици най-много се страхуват - че религиозно преданите, в името на своята вяра, заемат позиции, които се различават от одобрената държавна политика - е една от техните силни страни.
Стивън Картър
Най-пагубният аспект на отлагането е, че може да се превърне в навик. Ние не просто отлагаме живота си днес; отлагаме ги до смъртния си одър.
Стивън Пресфийлд
Осъзнаваме ли себе си по-пълно чрез минимизиране на физическия аспект на нашата природа?
Тед Чан
Познавам и трите аспекта на бизнеса: страната на развитието, страната на операциите и знам как да заема парите и как да сключа сделката. Ако беше лесно, всеки би го направил.
Тилман Фертита
Най-сложните и дълбоки аспекти на човешката природа могат да бъдат изразени само чрез думи.
Томас Маколей
Военната система на една нация не е независима част от социалната система, а аспект от нейната цялост.
Тони Джъд
Медитацията е основен аспект от моя живот.
Тони Колет
Неговата пристрастеност към хилядолетието, увереността му във виденията, пророческата му категоричност, омразата му към изкуството и недоверието му към светската наука го приравняват към аспектите на съвременния свят, които повечето съвременни хора отхвърлят: религиозно мракобесие, краен фанатизъм, ирационален фундаментализъм.
Фелипе Фернандес-Арместо
Баща ми беше зъболекар и винаги съм смятал, че е един от 10. Това е интересен начин за персонализиране и хуманизиране, което е един от най-важните аспекти на комуникацията.
Франк Лунц
Едва ли има аспект от съвременния ни живот, който да не е имал математически принос в даден момент и все пак, ако попитате обикновения човек, той може да си помисли, че математиката е просто трудна, без значение и безинтересна.
Хана Фрай
Понякога не съм добър слушател. Твърде много съм маниак на контрола. Уча се да бъда по-добър. Бях толкова погълнат от това просто да свърша работата, че щях да пропусна човешкия аспект на това. Липсваше връзка.
Хауърд Стърн
Научният метод е почти идеален за разбиране на физическите аспекти на нашия живот. Но това е радикално ограничено визьор в неспособността му да предложи ценности, морал и значения, които са в центъра на нашия живот.
Хюстън Смит
След като си представи и извика тези въплътени аспекти от себе си, той им зададе въпроси, след което откри, че те често създават образ и след това смущението изчезна.
Цултрим Алионе
Хората са единствените животни, които се опитват да живеят в бъдещето. Не е нужно да живеете само в настоящата ситуация без план, но бъдещите планове, които правите, могат да се основават само на аспектите на бъдещето, които се проявяват в настоящата ситуация.
Чогям Трунгпа
Обичам физиката от малкък, но също така се интересувах от всякакви големи въпроси, от философия до еволюция и неврология. И общото между тези полета е, че всички те имат за цел да уловят определени аспекти на една и съща основна вселена.
Шон Карол
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9