Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Усмивка" - страница 9
Убий враговете с успех, след това ги закопай с усмивка...
Зиад Абделнур
Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.
Дъглас Адамс
Мъжът може да живее само с мига. Но момичето узрява рано за истината, че животът не е в преходните мигове, а в трайните последици. Само дълбоките дири значат истински изживян живот. И най-вълшебният миг сякаш не е съществувал, щом не е оставил своя следа, свидетелство за истинността си. Инак по какво се отличава от един сън? Споменът за сладките мигове горчи, ако тоя спомен не се е материализирал в нещо живо, трайно, самостоятелно. И най-чудната любов не радва, ако от нея не се роди една детска усмивка, едно дръзко дело или поне една песен.
Блага Димитрова
Погледът лицемери, усмивката лъже, но скъпоценностите никога не мамят.
Делфин дьо Жирарден
Дълбока тишина цареше навред. Самата земя беше пустиня, без живот, без движение, тъй самотна и студена, че не навяваше дори и скръб. В нея се таеше някакъв особен смях, много по-страшен от всяка скръб – смях без сянка от радост, като усмивката на сфинкса, смях, студен като скреж и пропит от някаква мрачна увереност. Това беше властната и неизразима мъдрост на вечността, която се надсмиваше над празнотата на живота и над неговите безплодни усилия. Това беше Дивата пустиня – жестоката Северна пустия с вледенено сърце.
Джек Лондон
О, да жени, тук няма никаква интрига, а дадена е вам съдбовна власт. Дори една усмивка стига, за да въздигнете или да провалите нас.
Алфред дьо Мюсе
Този тип ми лазеше по нервите. Нямах никакви възражения да си прекарва свободното време в кроежи за клане на аристокрацията, но не разбирах защо, по дяволите, не можеше да го стори с ведра, слънчева усмивка на лице. Отпратих го с едно махване на ръка.
П. Г. Удхаус
Усмивка, на която пасва копринена примка.
Реймънд Чандлър
Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката храброст и всичката вяра, която откриваш в сърцето си. Бъди верен, бъди храбър, бори се! Останалото е Мрак.
Стивън Кинг
Тайната на щастието в семейния живот е вниманието един към друг. Съпругът и съпругата трябва постоянно да показват един на друг знаци на най-нежното внимание и любов. Щастието на живота се състои от отделни минути, от малки, бързо забравени удоволствия от целувки, усмивки, мил поглед, сърдечен комплимент и безброй малки, но мили думи и искрени чувства. Любовта също се нуждае от ежедневния си хляб.
Александра Фьодоровна Романова
Християнството не е само добри дела, мили усмивки, познаване на обредите, постно масло и добра настройка на душата. Християнството е "глад по Бога" и напомняне за това, че не можеш да отидеш при Него, газейки човека.
Антоний Сурожски
Ако някой запомни костюма, а не усмивката ти, значи не си се усмихвал достатъчно.
Хорас Джексън Браун
Не е достатъчно да бъдеш смешен, за да предизвикаш усмивката на Фортуна.
Веслав Брудзински
Смехът е веселието на ума, а усмивката – веселието на сърцето.
Гонкур
Усмивката е задължителна – колкото по-страшна е една история, толкова по-голяма трябва да е и усмивката.
Мария Каварджикова
Холивудска усмивка: много зъби и малко сърдечност.
Евгений Кашчеев
Много привидно критични репортажи всъщност са в жанра на учтивите усмивки.
Кеворк Кеворкян
Перфектната жена за мен е с усмивката на Никол Кидман, с външност и квинтесенция от красота като Мишел Пфайфър, да е личност като Джулия Робъртс и да има амбицията на Дженифър Лопес.
Джордж Клуни
Но усмивката ми и помага - когато се опитат да ме накарат да направя нещо, което аз не искам, се усмихвам веднъж-дваж и нещата приключват. Оставят ме на мира.
Ивет Лалова
Вярвам повече в усмивката, отколкото в гнева Господен.
Николас Гомес-Давила
Приех наградата с усмивка, но искам да кажа, че не съм съгласен с номинацията на уважаваното от мен шоу "Господари на ефира". Ще кажа само, че съвсем скоро, след два или три месеца, когато истината излезе наяве, аз ще върна тази статуетка. Тогава нека я дадат на този, който истинки я заслужава. Мисля, че тя ще стои хубаво в някоя витрина на Тодор Батков.
Александър Томов
Парламентът и Министерският съвет би трябвало да бъдат институции, които се свързват с респекта. Затова облеклото на работещите в тях не би следвало да бъде фриволно на границата с несериозността. В България протокол е почти мръсна дума. А той е определящ за гардероба в много ситуации. На прием в Англия никога няма да пуснат мъж без вратовръзка. Просто шефът на протокола ще го върне обратно. Чувствам се доста дискомфортно, когато поведа чуждестранни гости из министерствата и там ни посрещнат секретарки, чиито поли с труд покриват прелестите им. А първото впечатление винаги е от външния вид и от усмивката.
Антония Първанова
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)