Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Творчество" - страница 6
Мисля, че най-важното в литературното творчество е контекстът, а не текстът.
Андреа Хирата
Инерцията е смъртта на творчеството.
Остин Клиън
Творчеството е най-големият бунт в съществуването.
Ошо
Повярвайте ми, дори и най-блестящата измислица е нищо в сравнение с това безименно творчество, което наричаме народно.
Павел Бажов
Колективното творчество е безсмислица, но творчеството в колектив е единствения вид настоящо и плодотворно творчество.
Пьотр Капица
Демократизираме инструментите на творчеството.
Рей Кързуайл
Критиците са паразити. Те живеят за сметка на творчеството на другите. Те не носят нищо в нашият свят. Те са като ненормални жени, които крадат бебета на паркингите в супермаркетите. Нищо не могат - нито да направят, нито да учат, а критикуват.
Рейнбоу Роуел
Нямам външен поглед върху себе си и ако имах, вероятно щях да бъда възпрепятстван в творчеството. Просто пиша по начина, по който пиша.
Рейчъл Къшнър
Не вярвам в модела на чистото вдъхновение. Цялото ми творчество произтича от диалог с другите.
Рейчъл Къшнър
Критиката, може би цинизмът, просто е широко разпространен в музиката, в творчеството. Всеки има възприятие и набор от мнения, базирани на това какво му причинява това музикално произведение вътрешно.
Роб Халфорд
Творчеството не е свързано толкова с дивия талант, колкото с производителността. За да намерите нови идеи, които работят, трябва да опитате много, които не работят. Това е чиста игра с числа.
Робърт И. Сатън
Хората, които следват радостта си, откриват дълбочина на творчество и талант, които вдъхновяват света.
Робърт Холдън
Творчеството не е просто да нарисуваш картина, да напишеш роман или да построиш къща. Основното е да създадете себе си, светлото си бъдеще и да реализирате възможностите, които сте пропуснали преди.
Род Джъдкинс
Способността да се скрие задкулисната страна на творчеството, неговата работа и пот - това е, по мое мнение, ключът към величието на артиста.
Рудолф Нуреев
Архитектът е не само режисьорът, но е и композиторът. И като композитор архитектът внася усещане за творчество във всяка сграда.
Сантяго Калатрава
Ние знаем, че самотата е почти необходимост за творчеството и развитието на истинско и богато автономно чувство за идентичност.
Сара Мейтланд
Градинарството ми даде начин да работя с мълчание; не "в мълчание", а "с мълчание" - това беше мълчаливо творчество.
Сара Мейтланд
Творчеството е просто, истински интерес, съчетан с инициатива.
Скот Белски
Важно е жената да развие реалност, която почита и подхранва нейната женственост и има собствена идентичност и творчество. Също толкова важно е мъжът във връзката да подкрепя тази креативност.
Стюарт Уайлд
Съвременната представа за изкуството е по същество религиозна или магическа, в която артистът се разглежда като свещен звяр, който по някакъв начин, голям или малък, получава проблясъци от божеството, което е известно като творчество.
Том Улф
Мисля, че повечето писатели биха искали тихо пространство, пълна изолация, в която те контролират собственото си време. Пространства на творчеството, в които има много малко прекъсвания.
Уоле Шоинка
Готвя по-теоретично, отколкото практически. Работата ми е творческа, а в кухнята най-голямата част от творчеството ми е теоретична.
Феран Адриа
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9