Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Творчество" - страница 4
Да работиш означава да твориш, а творчеството е единствената дълбока и реална радост, която човек може да изпитва в този живот.
Винченцо Джоберти
Готвенето с деца не е само в съставките, рецептите и готвенето. Става въпрос за използване на въображението, овластяването и творчеството.
Гай Фиери
Нека се заемем с поставянето на високи стандарти за живот, любов, творчество и мъдрост. Ако очакванията ни в тези области са ниски, няма вероятност да изпитаме уелнес. Поставянето на високи стандарти прави всеки ден и всяко десетилетие заслужаващо да се очаква.
Грег Андерсън
Предполага се, че съществува действителна, проучена връзка между екстремното творчество и психичните заболявания и аз го вярвам, защото съм го видял със собствените си очи.
Деб Калети
Теорията за творчеството всъщност е просто метафора. Басейн от идеи, кладенец от спомени, глас.
Джейн Смайли
За да запазя жизнеспособността на творчеството си, просто се опитвам да се насладя на живота в най-голяма степен.
Джи-Драгън
Това, което откривате, когато разглеждате творчеството от гледна точка на мозъка, е, че то е универсално. Всички сме креативни през цялото време, няма как да не сме креативни.
Джона Лерър
Който е надарен с талант и е обзет от жажда за творчество, никога няма да може да гледа на нещата повърхностно.
Джоузеф Търнър
Мисля, че 19-ти век е изключителен период с разрастване на творчеството и всякакви експерименти и проучвания, продължаващи поне до 1940 година.
Едмунд Фелпс
Ключът към откриването на мечтите ви е преди всичко творчеството.
Зак Ефрон
Моят учител по английски каза, че писателят е най-лошият съдия на своето творчество.
Илса Бик
Винаги съм мислела, че моето творчество само по себе си разказва за мен, но изведнъж се оказа, че то разказва на хората нещо съвършено неизвестно за мен.
Лана Дел Рей
Утрото е майка на творчеството.
Ленард Коен
В лекциите по право не трябва да търсиш ... нежност и поетичност. Самата им материя не допуска ... поетично творчество, ще ти се наложи да се примириш с това и ... да го счетеш достойно за дълбоки размисли.
Хайнрих Маркс
Само в треската на творчеството тя сътворява своя собствен изгубен живот.
Анаис Нин
Творчеството представлява изумително сближаване на неограничената енергия на детето с очевидната й противоположност – чувството за ред, наложено от дисциплинирания ум на възрастния.
Норман Подхориц
Трудовият процес, ако е свободен, свършва с творчество.
Михаил Пришвин
Който е изпитал насладата от творчеството, всички други наслади за него вече не съществуват.
Антон Чехов
От какво се безпокои съвременният човек? Какъв е отговорът в душата му на събитията, които се случват по света? Ето такива са въпросите, които ние трябва да си поставяме в своето творчество.
Микеланджело Антониони
В Холивуд всеки кадър се контролира. Там свободното творчество е минимално.
Андрей Кончаловски
Винаги има място в света за тези, които са готови да отделят своето време, енергия, капитал, творчество и ангажираност.
Антъни Робинс
Ако вложим душата си в работата си, ако вместо просто да преминаваме през движенията, това, което правим, произтича от най-дълбоката част на нашето същество, тогава след изблик на творчество трябва да възстановим душите си.
Харолд Кушнер
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9