Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тъмнина" - страница 3
Любовта е оръжие на Светлината и има силата да изкорени всички форми на тъмнината. Това е ключът. Когато предлагаме любов дори на враговете си, ние унищожаваме тяхната тъмнина и омраза...
Йехуда Бърт
Няма изкачване към височините без предварително слизане в тъмнината, няма нов живот без някаква форма на смърт.
Карън Армстронг
Опаковане на истината в тъмнина.
Вергилий
Ненавист - това е висша, обективна форма на страха... Ненавист - следствие от страх, защото в началото се боим, а после ненавиждаме. Дете, което се бои от тъмнината, пораства, а после ненавижда тъмнината...
Сирил Конъли
Само в тишината можеш да чуеш словото. Само в пълна тъмнина да видиш звездите. И великият танц винаги се танцува на края на пропастта, над страшната бездна.
Урсула Ле Гуин
Познай, къде е светлината и ще разбереш къде е тъмнината.
Александър Блок
Науката се бори със суеверията, така както светлината с тъмнината.
Дмитрий Менделеев
Когато изясня и изчерпя една тема, тогава се отклонявам от нея, за да вляза отново в тъмнината.
Карл Фридрих Гаус
Най-дълбокият ни страх не е, че сме неадекватни. Най-дълбокият ни страх е, че сме безмерно мощни. Нашата светлина, а не тъмнината ни плаши най-много. Питаме се кой съм аз, за да бъда брилянтен, красив, талантлив, страхотен? Всъщност кой си ти, за да не си?
Мариам Уилямсън
Ние искаме да знаем, да живеем; а да се живее означава, от друга страна, да се живее не в слепота и тъмнина, а в света на знанията... И в крайната дълбочина на нашето същество да чувстваме, че светлината на знанията и търсенето на нашето най-висше благо на живота са само две страни от едно и също начало.
Семьон Франк
Понякога чувствата ми стават толкова големи, че просто искам да изплувам в тъмнината. Просто скочи от края на света. Понякога искам да копая, чак до костите на всичко. Понякога, когато копаете, изравяте неща, които може да не искате да намерите. Но там се крият добрите неща.
Сесил Кастелучи
Страхът може да расте само в тъмнина. След като се сблъскате страхът със светлина, вие печелите.
Стив Мараболи
Пусни ме отново в тъмнината.
Стивън Крейн
Светлината свети в тъмнината, но тъмнината не може да я разбере.
Тед Декър
Светлината просто и напълно унищожи тъмнината.
Тед Декър
Има причина да сме привлечени от светлината. Причина, поради която се страхуваме от тъмнината. Важно е да сте ужасени и обезпокоени от определени неща. Така ще изберем друг път. Пътят, който ни води към истината и любовта.
Тед Декър
Достатъчно малко е, което знаем, а останалото е тъмнина.
Хендрик ван Луун
Нашите негативни житейски ситуации са съществени елементи за изпълнението на предвидената ни съдба. Ако обаче не притежаваме силата на издръжливост, за да преживеем тъмнината на нощта, няма да видим славата на разсъмването.
Чин-Нин Чу
Тъмнината прави това. Намира всички места, в които се криете. Намира всички неща, за които се държите здраво и ви кара да се пуснете.
Деб Калети
Ние се боим от неизвестността когато гледаме на смъртта и тъмнината, нищо повече.
Джоан Роулинг
Тъмнината никога няма да ме вземе... защото те имам. Светлина на живота ми, Мариса. Това си ти.
Дж. Р. Уорд
Не винаги е толкова лошо, колкото изглежда. Понякога тъмнината само помага да видим светлината.
Джим Бъчър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9