Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тъмнина" - страница 2
Надеждата успява да види, че има светлина, въпреки цялата тъмнина.
Дезмънд Туту
Скръбта лети на крилата на утринта и светлината излъчва от сърцето на тъмнината.
Жан Жироду
Ако самият ти си в тъмнина, значи ли това, че трябва да отричате светлината?
Алфред дьо Мюсе
Звездите изглеждаха като пирони в небето – издърпайте няколко от тях и тъмнината ще падне.
Колъм Маккан
Някои се опитват да обикнат, за да не се чувстват самотни, също както плахите хора пеят в тъмнината, за да не се боят.
Етиен Рей
На хоризонта имаше милиард светлини и знаех, че всичките заедно не бяха достатъчни, за да осветят тъмнината в сърцата на някои мъже.
Майкъл Конъли
Беше приятно да се откроявам в тъмнината, във влажната трева, с настъпването на пролетта и чувството в сърцето ми за неизбежно бедствие.
Майкъл Шейбон
Докато не видим тъмнината на някого, ние всъщност не знаем кои са те. Докато не простим нечий мрак, ние всъщност не знаем какво е любов.
Мариам Уилямсън
Докато не срещнем чудовищата в себе си, ние продължаваме да се опитваме да ги убием във външния свят. И откриваме, че не можем. Защото цялата тъмнина в света произлиза от тъмнината в сърцето. И точно там трябва да си свършим работата.
Мариам Уилямсън
Склонен съм да деля детството си на тъмнина и светлина, а първите седем години със сигурност бяха тъмнината.
Робърт Карлайл
Общият ми опит в училище беше смесен, с повече тъмнина, отколкото светлина. Точно както стана моят образ на обществото.
Тумас Транстрьомер
Всеки ден отивам в своето студио, пълен радост, вечерта, когато съм задължен да го оставя в тъмнина аз не мога да дочакам утрото, че отново да отида.
Уилям Адолф Бугеро
За ярка светлина е необходима тъмнина.
Френсис Бейкън
Тъмното не унищожава светлината; то го определя. Страхът ни от тъмнината хвърля радостта ни в сянка.
Брене Браун
Понякога е по-лесно да видиш светлината, когато стоиш отчасти в тъмнината.
Гарт Никс
Преди да видите светлината е необходимо да познаеш тъмнината.
Дан Милман
Има светлина и радост, но има и тъмнина наоколо и ние можем да се загубим в нея.
Дейвид Алмънд
Не ни докосва много, но ние копнеем да бъдем докоснати. Лежим будни през нощта и желаем тъмнината да се раздели и да ни покаже видение.
Джанет Уинтерсън
Трябва да сме готови да се сблъскаме с тъмнина и отчаяние, когато те се изправят и се изправят срещу тях, отново и отново, ако е необходимо, без да бягаме или да се вцепеняваме по хилядите начини, които измисляме, за да избегнем неизбежното.
Джон Кабат-Зин
Оставянето на Ню Орлиънс също ме плашеше много. Извън границите на града сърцето на тъмнината, започва истинската пустош.
Джон Кенеди Тул
Във всяко поколение има избраник. Тя сама ще се изправи срещу вампирите демоните и силите на тъмнината. Тя е убиецът.
Джос Уедън
Тъмнината се изтегля към светлината, но светлината не го знае; светлината трябва да абсорбира тъмнината и следователно да посрещне собственото си гасене.
Една О'Брайън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9