Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тема" - страница 9
В крайна сметка писателите, колкото и да го украсяват, пишат за живота си, за темите, които ги измъчват, които ги преследват.
Кристина Лопес Барио
Мразех това - когато мъжете, особено силните мъже, сменяха темата на нещо несериозно и ласкателно, когато жена задава труден въпрос. Това беше толкова непринуден сексизъм, че почти остана незабелязан и ако се оплакаш, ще бъдеш етикетиран без хумор и, не дай си боже, несекси.
Л. Мари Аделин
Въпреки че може да се напише проста книга по избрани теми, централните доктрини на икономиката не са прости и не могат да бъдат направени така.
Алфред Маршал
Човешкият живот се състои в това да правите определени неща... да участвате в живота на общността; да мога да говоря по теми, които ме интересуват и там свободата на словото влиза в него.
Амартя Сен
Служителите на Гугъл също са свободни да искат обратна връзка по конкретни теми по всяко време на годината, вместо да чакат за един ден.
Ласло Бок
Всички ме питат: "Защо избираш такива подривни или шокиращи теми?" но когато съм сам в офиса си, не казвам: "Добре, ще шокирам." Искам да пиша за герой, който ме очарова, някой, който не разбирам.
Лейла Слимани
Бях на няколко задачи за наблюдение като част от голям екип. Аз бих бил човекът, който да проследи темата пеша, когато възникне нужда. Но през повечето време седяхме в кола и не правехме нищо.
Лиза Лутц
Моят процес на писане е хаос. Обикновено започвам с обща тема. След това установявам няколко сюжетни нишки, но не очертавам. Просто започвам да пиша и да си водя бележки за това, което може да дойде. Това е органичен процес, който обикновено е доста гъвкав.
Лиза Лутц
Омъжена съм за американец, така че предполагам, че промени моята гледна точка по темите, за които мога да пиша.
Лори Греъм
Мисля, че всички художници се интересуват само от няколко теми, наистина. Интересувам се преди всичко от промяната и връзката като от тази възстановяваща сила. Пиша за тях, защото за това мисля в собствения си живот.
Лорън Оливър
Светът и обществото приличат на библиотека, в която на пръв поглед всичко изглежда нормално, защото книгите са поставени съобразно формата и големината им, но където всъщност цари истински хаос, защото нищо не е подредено съобразно науките, темите и авторите.
Никола дьо Шамфор
Поканих ви да говорим по въпроси, свързани с икономиката и финансите. С Михаил Владимирович [Мишустин] обсъдихме тази тема, имайки предвид, разбира се, санкциите, които сега така наречената западна общност, тази империя на лъжата се опитва да приложи срещу нашата страна.
Владимир Путин
В Англия се счита почти за дързост, ако някой, който все още няма две или три хиляди години, изказва някакви съждения по каквито и да е важни теми.
Сидни Смит
Има поговорка, че за мъртвите трябва да се говори или добро, или нищо. Според мен, това е глупост. Истината винаги си остава истина. Щом подхванахме темата, трябва да се сдържаме, когато говорим за живите. Защото тях можем да ги обидим – за разлика от мъртвите.
Агата Кристи
Нищо не е по-ограничаващо от затворен кръг познанства, в които всички теми на разговор са изчерпани, а взаимоотношенията се базират на рутина.
Арчибалд Кронин
Любимата тема на Христос бе бащината нежност и преизобилната милост на Бога.
Елън Гулд Уайт
Знак, че грехът ти е простен, е този, когато този грях не произвежда в теб никакви действия в сърцето ти, и това че си го забравил до такава степен, че при разговор на тема включваща греха, ти не усещаш никакви наклоности към него, сякаш е съвсем чужд на теб и за теб.
авва Исаия
Времето е тема за всякакви житейски ситуации.
Маргарет Атууд
Човешките права са много важни във всичките ни политически дискусии. Уверявам ви, че има много теми – като започнем от различни кризи на Балканите, в източната част на континента, но и извън Европа. Аз съм участвала много внимателно и много активно в тях като външен министър на своята страна.
Румяна Желева
За мен темата за човешките права, респекта и толерантността никога не е била служебна и формална. Нищо не е даденост – свободите трябва да се защитават всеки ден от силна държава, здрави институции и отговорни политици.
Радан Кънев
Скоро си говорихме с нея на тази тема и се шегувахме, че никога не съм подписвал. Но за мен подписът не е нещо, което ще скрепи и ще запази отношенията ви, нито ще помогне по някакъв начин на чувствата ви.
Димитър Рачков
Сред тях (съветските дисиденти – бел.прев.) имаше различни хора, също както и сред другите категории население. Не по-малък процент умни и глупави. Някои имаха садо-мазохистичен комплекс, а други тщестлавие. Разбираемо е – от една страна това са страданието и затвора, а от друга – славата и упоменаването в разни "Гласове". Включваха се по различни причини. Мен това не ме привличаше, а най-вече тяхната поетика, дисидентския дискурс. По съдържание те ми се струваха дисиденти, но по форма – съветски. В този смисъл считам, че дори такава фигура като Солженицин и по естетика, и по поетика е напълно съветски. Просто така се е случило, че съветският писател Солжницин по силата на своя темперамент и по силата на избраните от него теми се е оказал отритнат и изгонен. Но той така и започна – като съветски писател.
Лев Рубинщейн
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)