Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тема" - страница 7
Разбирането на същността на темата е много по-важно, отколкото да се разбере каква е ползата от нея.
Урсула Ле Гуин
За да разберем фанатичното отхвърляне на освобождението на жените в мюсюлманския свят, трябва да вземем предвид фактора време. Повечето от нас, образовани жени, имат неграмотни майки. Консервативната вълна срещу жените в мюсюлманския свят е защитен механизъм срещу дълбоки промени както в половите роли, така и в чувствителната тема за сексуалната идентичност.
Фатима Мерниси
Ако молитвата е мястото, където Бог и хората се срещат, тогава трябва да науча за молитвата. Повечето от моите борби в християнския живот се въртят около едни и същи две теми: защо Бог не действа така, както ние искаме Бог, и защо аз не действам така, както Бог иска от мен. Молитвата е точната точка, в която тези теми се събират.
Филип Янси
Тънкостта на вашето визуално внимание. Можеш да ме предупредиш или да смениш темата със свиване на ириса.
Форест Гандър
Често колкото по дребнава е темата, толкова по-жива и протяжна дискусията.
Франклин Пиърс
Настоящият момент на криза може да бъде описан по различни начини и това е първият елемент, който трябва да се оцени. Но толкова широка тема може да бъде разгледана по различни начини, също и въз основа на часовите интервали: рано сутринта телевизията се гледа от продуктивната класа на страната, следователно по това време на предаването се дава по-актуален наклон.
Франко Ди Маре
Във всеки брак има такава тема - обичайно не една - за която мъжа никога не напомня на жена си, от уважение към своето уважение спрямо нея.
Арнолд Бенет
Удоволствието, което намирах в четенето на книги, беше смущаващо... Чувствах се тревожен за всяка нова информация. Бих се хванал за един конкретен детайл и бих започнал да търся препратки и други негови версии в други писания. Спомних си например, че доста време следих темата за целувките. Четох, четох и ми се зави свят от темата, все едно бях ял психотропен плод.
Хасан Бласим
...Казвам си, че няма значение какво чете – любими автори, конкретни теми - стига да четем нещо. Дори не е важно да притежаваш книгите.
Хелън Саймънсън
Братята му можеха да го дразнят за ръста му или за броя на белезите, които събираше по тялото си. Можеше да приеме шегата, когато казаха, че ще умре, без никога да спечели честен мач по борба. Но темата за Бетин все още беше твърде умна. Представяше си, че винаги е с нея. Сега, когато затвори очи, му беше трудно да си представи нещо друго.
Шанън Хейл
Една от трагедиите на нашата образователна система е, че взехме тази невероятно интересна тема - как работи Вселената - и я направихме скучна.
Шон Карол
Започнах да се интересувам повече от идеята да си имигрант и особено да си в страна, която не познаваш. И така започнах да чета истории на мигранти. Фактът, че баща ми е китаец - той емигрира от Малайзия, когато беше на около 20 години - може да е имал някакво отношение към моето влечение към темата.
Шон Тан
Анти-японската съпротива беше толкова позната тема в севернокорейското кино, колкото каубоите и индийците в ранния Холивуд.
Барбара Демик
Не вярвам обаче, че е правилно, когато един служител коригира своята теология - или възгледа си по отношение на Писанието - и критиците продължават да повдигат същата тема.
Бени Хин
Любимата ми за всички времена тема в положителната психология е изучаването на положителни емоции. Очарована съм от това колко приятни преживявания, които могат да бъдат толкова фини и мимолетни, могат да се добавят с течение на времето, за да променят кои ставаме. В днешно време съм особено развълнуван да разследвам как положителните емоции променят самите начини, по които нашите клетки се формират и функционират, за да ни поддържат здрави.
Барбара Фредриксън
Понякога имам теми, които ме интересуват или засягат по-големи въпроси, но всъщност просто се опитвам да разбера сюжета или как действат героите. Опитвам се да направя възможно най-добрата история.
Брайън Селзник
В САЩ, когато хора като мен започнаха да пишат неща за неравенството, икономическите списания нямаха класификация за неравенство. Не можах да намеря къде да изпратя документите си за неравенството, тъй като нямаше такава тема. Имаше благосъстояние, имаше здравословни проблеми, очевидно имаше търговия. Финансите имаха стотици подгрупи.
Бранко Миланович
Те биха могли да спорят с часове по почти всяка тема; те обикновено се съгласяваха на широки заключения, но не бяха съгласни по почти всеки детайл.
Бренда Джойс
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Помолете двама души да ви кажат нещо, ще получите две версии. Дори лесни неща като напътствия, да не говорим за важни или полуспорни теми, като например защо е започнал бой или какъв е човек като цяло. Ако не знаете нещо за себе си, просто не можете да сте сигурни.
Габриел Зевин
Интересът ми към щастието ме доведе до темата за навиците и, разбира се, изучаването на навиците наистина е изследването на щастието. Навиците са невидимата архитектура на ежедневието и важен елемент от щастието.
Гретхен Рубин
Е, като автор на песни е наистина опасно да използваш думата любов в песен. Това е дума, която е била използвана в песни толкова милиони пъти преди и това е най-популярната тема, за която някога е писано.
Джак Уайт
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9