Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тема" - страница 10
Един побъркан на тема благороднически произход забелязал, че около Версайския дворец вони на урина и заповядал на слугите и на васалите си да се облекчават около собствения му замък.
Никола дьо Шамфор
В компанията на млади и красиви жени грозната жена прави като хората, които от страх да не загубят в спора се опитват ловко да променят темата. Всички искат да знаят коя е най-хубавата жена. На грозната й се ще да питат коя е най-богатата.
Никола дьо Шамфор
А сега не можем да не се върнем към темата за скептицизма. И не само моя. Мнозина казват: "Е и какво? Какво постигнахте с това (с антиправителствените протести - бел.прев.) И какво ще постигнете?" "Вие не схващате ли, - казват те, - че "те" разбират само два езика: езика на силата и езика на парите. А пък вие... със своите лентички и кретивно весели плакати, че и картинки? Всичкото това е весело и празнично, разбира се. Но никого няма да изплашите!"
Лев Рубинщейн
Но аз съм много краен в отношението си към онзи режим (по времето на Тодор Живков), това е доста неприятна тема за мен. Имам си обективни причини да го ненавиждам и много се радвам, че го няма вече. Огромната причина е издевателството, което са причинили на хората – опитът им да им отнемат вярата. Най-жалкото е, че до голяма степен са успели, а в момента ние носим последиците от този зловещ експеримент.
Емил Чолаков
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10