Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лекарство" - страница 7
Аз съм за легализирането на марихуаната. Защо да избирате тези лекарства? Валиумът е легален. Просто отивате на лекар и го получавате и предозирате - каква е разликата? Прозак, всички тези неща, така че защо не и марихуана? На кого му пука? Това е нещо, което расте от земята - защо не? Отидете да пушите глава зеле. Не ме интересува какво пушиш.
Хауърд Стърн
Започнете да правите добро на някого. Сложете си шапката и отидете да посетите болните и бедните от вашия квартал; проучете техните обстоятелства и посрещнете техните желания. Потърсете опустошените, страдащите и потиснатите... Често съм опитвал този метод и винаги съм го намирал за най-доброто лекарство за тежко сърце.
Хауърд Стърн
Единственото истинско лекарство за бедност е производството.
Хенри Хазлит
Лекарствата не могат фундаментално да лекуват болести. Единственият основен начин за лечение на всяка болест се крие в ежедневния ни начин на живот.
Хироми Шиния
Нека болката на всяко живо същество бъде напълно изчистена. Нека бъда лекарят и лекарството и нека бъда медицинската сестра за всички болни същества по света, докато всички не бъдат излекувани.
Шантидева
Преди години хомосексуалистите получиха специален статут в племето. Имаха силно лекарство. Мисля, че днес това е още по-вярно, въпреки че нашето племе е асимилирано в хомофобия. Имам предвид, че човек трябва да притежава магия, за да утвърди своята самоличност, без да се съобразява с всичките глупости, нали?
Шърман Алекси
Няма какво да се направи. Когато момчето е болно, не крещи - ще го приспиват. И ще сложат термометър. И ще ми дадат лекарството.
Юрий Дружков
От доказателствата, представени в тази книга, става ясно, че фармацевтичната индустрия върши пристрастна работа по разпространението на доказателства - да бъдем изненадани от това би било абсурдно - независимо дали става дума за реклама, повторение на лекарства, писане на думи, скриване на данни, подкупване на хора или провеждане на образователни програми за лекари.
Бен Голдейкър
Любовта е лекарството, което спасява от болести.
Бени Хин
Радостта е най-великото от всички лекарства.
Бернар Вербер
Единствената причина да сме тук сега е, че нашите предци са оцелели в условия, далеч по-сурови, отколкото някога ще трябва да изпитаме. Те не са имали фармацевтични лекарства и са могли да използват само естествените растителни материали, които са намерили в своята среда. Ясно е, че всяко полезно лечебно растение беше запомнено, защото беше толкова важно. По този начин човечеството изгради познания за растящия около тях сандък с лекарства. И този сандък е забележително като нашия, защото дори времената да се променят, лечебната сила на някои растения не се променя.
Валери Ан Уорууд
Познаването на конституцията е ключът към холистично и цялостно здравеопазване, истинската основа на всяко превантивно лекарство.
Васант Лад
Тази връзка между хормоните и настроението е толкова важна, за да се справите, а също така е много важна, когато обмисляте да приемате лекарства.
Айлет Уолдман
Много лекарства действат за месец или година и след това спират да действат.
Айлет Уолдман
Движението е моето лекарство, моята медитация, моята метафора и мой метод, жив език, на който можем да разчитаме, за да ни каже истината за това кои сме, с кого сме и къде отиваме. В танца няма догма.
Габриела Рот
Страхът и осъзнаването на невежеството бяха силни лекарства срещу глупавата гордост.
Гарт Никс
Социалните табута са срамежливи като добродетели; веднъж загубен, няма лекарство.
Гунар Мюрдал
Мисля, че много хора, които са били зависими, всъщност са хора, които са имали онази силна вродена нужда да изпитват необичайни състояния на съзнанието. Но тъй като нашето общество се превърна в тази разрушителна култура на тези ужасни лекарства, които ви обезсилват, те имат този опит по негативен начин. И тогава те губят тази способност завинаги, за да я имат в положителен смисъл.
Даниел Пинчбек
Когато мозъчната дейност се запали на правилното място, хората чуват гласове. Ако лекар предпише антиепилептично лекарство, гърчовете изчезват и гласовете изчезват. Нашата реалност зависи от това, което замисля нашата биология.
Дейвид Игълман
Ако мъжете също имаха критични дни, отдавна щяха да измислят лекарство.
Дейвид Барнет
Потенциалните фармацевтични компании трябва или да произвеждат лекарства, които се противопоставят на федералния контрол, да демонстрират, че техните данни имат стойност за други компании, или да излязат от бизнеса.
Алекс Беренсън
Федералните закони срещу отказите забраняват на фармацевтичните компании директно да дават пари на пациентите за доплащане на лекарствата, които произвеждат.
Алекс Беренсън
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9