Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Епоха" - страница 2
Безсъницата – тази болест на епохите, в които на хората е наредено да си затварят очите за много неща.
Станислав Йежи Лец
За да бъде свободен в една епоха като нашата, човек би трябвало да е в позиция на власт. Това само по себе си ме прави амбициозна.
Хана Аренд
Всяка епоха има своите изкушения, своите слаби страни и опасности. Нашата се отличава със своя снобизъм и нечистоплътност.
Ръдърфорд Хейс
В пролуката между две епохи могат да се провалят поне няколко поколения.
Виктор Шендерович
За величието на епохата попитайте... смачканите от нея.
Виктор Шендерович
Олимпийският дух не е собственост нито на една раса, нито на една епоха.
Пиер дьо Кубертен
Ние не сме в епоха на информацията, ние сме в епоха на забавлението.
Антъни Робинс
Най-добрите хора от най-добрите епохи са просто онези, които правят най-малко грешки и извършват най-малките грехове.
Томас Хъксли
Духът на нашата епоха е този, в който предразсъдъците от миналото са оставени зад нас, където нашето разнообразие е нашата сила. Именно това е обект на атака. Умерените не са умерени чрез слабост, а чрез сила. Сега е моментът да го покажем в защита на нашите общи ценности.
Тони Блеър
Всеки век има свои проблеми, които последващата епоха или решава или отлага настрани, като безплодни, за да ги замени с нови.
Давид Хилберт
В нашата епоха пътят към светостта непременно преминава през света на действието.
Даг Хамаршелд
Винаги съм се чувствал така, сякаш съм предназначен да съм роден в друга епоха, друго време.
Джони Деп
Тероризмът ни връща към епохите, които смятахме за отдавна отминали, ако му позволим свобода да корумпира демократичните общества и да унищожи основните правила на международния живот.
Жак Ширак
Всяка епоха, придобивайки нови идеи, придобива и нови сетива.
Хайнрих Хайне
Но тъй като живеем в епоха на науката, ние сме заети с потвърждаването на нашите митове.
Майкъл Шърмър
Наблюдателите в по-ранните епохи може би смятат, че е също толкова нелепо да предполагат, че световната икономика един ден ще се удвои няколко пъти в рамките на един живот. И все пак това е необикновеното състояние, което сега приемаме за обикновено.
Ник Бостром
Хората винаги ме питат дали бих могла да живея в някоя друга ера каква би била тя, а аз им казвам нито една! Чувствам се толкова щастлива, че живея в епоха, в която технологиите се променят и продължават да се променят и правят живота много по-вълнуващ. Той поддържа всички млади и постоянно научават нови неща.
Нина Гарсия
Нека си припомним, че преди и в никаква отдалечена епоха... всички необичайни явления бяха считани за толкова много признаци на небесен гняв.
Пиер Симон Лаплас
В предишни епохи човек е можел да достигне съвършенство чрез медитация, поклонение в храма или ягяни, но в Кали-юга не можем дори да изпълняваме добре една от деветте дейности. Въпреки че само една от тези девет дейности може да доведе до пълна любов към Бога, ние участваме във всичките девет и все още имаме проблеми. За щастие Шрила Харидаса разкрива святото име като източник на надежда, въпреки постоянните предизвикателства в тази Кали юга.
Бхакти Тиртха Свами
Не мисля, че трябва да се позволява на хората да започнат да работят в млада възраст и да не отделят време просто да живеят като себе си в реалния свят, особено сега в тази нова епоха на нови медии и манията за знаменитост. Мисля, че това е истинско престъпление.
Габи Хофман
Имаше обаче епоха, когато преходът от варварство към цивилизация, с всичките му впечатляващи външни прояви в изкуството и архитектурата, се състоя за първи път.
Джеймс Хенри Брестед
Сега нашата цивилизация е в етап на преход между епохата на враждуващите империи и новата ера на световното единство и мир.
Джон Бойд Ор
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9