Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Месец" - страница 7
Колко ужасно е времето в началото на март. След месец ще има нарциси и внезапният разцвет на овощни градини, но сега не бихте го знаели. Трябва да приемете пролетта на сляпата вяра.
Беатрис Уилямс
Имаше около шест месеца, когато попивах други неща и не рисувах много. След дълъг период на нерисуване, трябва да научите как да рисувате. Не е много забавно.
Брайън Лий О'Мали
В наше време не можете да живеете с мъж в продължение на шест месеца и да не бъдете обявени за булка.
Брижит Бардо
Това, което виждате при оцелелите е, че те изразяват чувства - няма да кажа някои от нещата, които казват на лекарите си, когато лекарите им казват, че ще умрат след шест месеца. Момче, уведомяват ли лекаря как се чувстват по отношение на това твърдение.
Бърни С. Сийгъл
След няколко месеца ще умра. Но това не ми е причинило ни най-малко безпокойство или притеснение. Винаги съм знаел, че ще умра.
Бъръс Фредерик Скинър
Месеците и годите спомени незабележимо растат, дремейки в нашата душа, докато някоя дреболия, не ги изкара навън, и техните странни образи да ни заслепят, затваряйки ни към реалният свят.
В. Г. Зебалд
Също така ми се стори, че числото осем не отразява реалната ми възраст. Според чувствата си бях много по-възрастен и през последните месеци, гледайки във водата, сякаш видях дух, призрак на детската си наивност.
Вадей Ратнър
Как можахте като толкова нетърпеливи да изчакате девет месеца в утробата на майка си?
Валентин Пикул
За да станете известни, нужно е четиридесет години да се занимавате с живопис, или двадесет години да пишете бестселъри, или десет години да играете главни роли в театъра, или пет години блясък в киното, или в течение на месец ежедневно да четете по телевизията кулинарни рецепти.
Веслав Брудзински
Но как да се изгладят бръчките около очите, които станаха по-дълбоки с всеки следващ месец? И не можеше да направи нищо с това, че пепелявата й коса изведнъж започна да става сива.
Владислав Шпилман
Прекариатът се състои от нарастващ дял от цялото ни общество. Привиква се да приемаме живот с нестабилен труд и нестабилен живот. Често те не могат да кажат какво е заниманието им, защото това, което правят сега, може да е доста различно от това, което са правили преди три месеца.
Гай Стендинг
Първите ми месеци в София бяха време на интензивна дезориентация: никога досега не бях ходил в тази част на света; Едвам говорех езика; всичко ми се стори странно.
Гарт Грийнуел
Повече от четири месеца, които имах шанс да остана на орбита, успях да се убедя: няма по-добра работа, отколкото в космоса, но няма по-добър живот, отколкото на Земята!
Георгий Гречко
Тревожността на мислите се натрупва в рамките на минути, часове, дни или дори месеци, ако е невъзможно да се спре и тогава състояние на нещастие се вкоренява вътре.
Геше Майкъл Роуч
Наистина ми липсва рутина, защото сега съм на път постоянно от няколко месеца. Харесвам рутините, така че би било хубаво да си върна тези рутини.
Грета Тунберг
Прегръдките облекчават стреса, засилват чувството за близост и дори потискат болката. В едно проучване хората, назначени да дават по пет прегръдки всеки ден в продължение на един месец, целящи да прегърнат колкото се може повече различни хора, станаха по-щастливи.
Гретхен Рубин
Така че създавайте автоматични планове за спестявания и купувайте застраховка, вместо да купувате ново нещо. Ефектът на новината на ново нещо изчезва за девет месеца до една година, но финансовата сигурност може да продължи цял живот.
Дан Бютнер
Не искате да имате толкова много пари за ипотека всеки месец, че да не можете да се радвате на живота или да се грижите за другите си финансови отговорности.
Дейв Рамзи
Те също получиха много по-малко агресивни грижи в края на живота си, с по-малко кръгове химиотерапия и по-дълъг престой в хоспис. Но изследователите бяха изненадани да открият нещо друго. Групата с палиативни грижи оцелява средно 11,6 месеца, в сравнение с 8,9 месеца за контролната група.
Джо Марчант
Октомври винаги беше най-малко надеждният от месеците... пълен е с призраци и сенки.
Джой Филдинг
Малка вселена, която не надвишава размера на нашата галактика Млечен път, което означава, че съдържа около 100 милиона звезди и сравним брой планетни системи, изглежда доста просторна. Възрастта на такава вселена обаче ще бъде само около месец.
Джон Бароу
Повечето от различните видове клетки в нашето тяло умират и се заменят на всеки няколко седмици или месеци. Въпреки това, невроните, първичната клетка на нервната система, не се размножават (в по-голямата си част), след като сме родени. Това означава, че по-голямата част от невроните в мозъка ви днес са толкова стари, колкото и вие. Това дълголетие на невроните отчасти обяснява защо се чувстваме почти еднакво отвътре на 10 годишна възраст, както се чувстваме на 30 или 77 години.
Джил Болти Тейлър
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9