Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Месец" - страница 2
Вашите мисли и вярвания от миналото са създали този момент и всички моменти до този момент. Това, което сега избирате да вярвате, мислите и казвате, ще създаде следващия момент и следващия ден, следващия месец и следващата година.
Луиз Хей
Не бива ежедневно да ядеш от хляба на този, който е по-богат от тебе. Когато си на неговата маса, той специално заради тебе в нищо се харчи, но ако той дойде у тебе, ти ще изгубиш всичко наведнъж, което си натрупал за цял месец, а после ще те мъчат угризения на съвестта.
Менандър
Луната прави обиколка на небето за двадесет и осем дни плюс около час и със завръщането си в знака, от който е тръгнала, завършва един лунен месец.
Витрувий
Знаех, че ако пиша нова книга на всеки шест месеца или всяка година, ако продължа да чета страхотни книги, в крайна сметка ще напиша нещо, достойно за публикуване. Разбрах, че може да съм на четиридесет, петдесет или дори на шестдесет, но бях уверен, че това ще се случи.
Огастин Бъроуз
Прибягването до човешка плът, често след месеци на непрекъснато нарастващ глад, изглеждаше като животинска реакция без болезнени емоционални оттенъци.
П. А. Сорокин
Защото дава на всички любовници смелост през този похотлив месец май.
Томас Малори
Ефектите от 6 месеца пълна социална изолация бяха толкова опустошителни и инвалидизиращи, че първоначално предположихме, че 12 месеца изолация няма да доведат до допълнително намаляване. Това предположение се оказа невярно; 12 месеца изолация почти заличи животните социално.
Хари Харлоу
Сценариите за биологична или химическа война, изписани подробно от американските медии през месеците след 11 септември, само предават неспособността на правителството да определи степента на опасност.
Юрген Хабермас
Три месеца - цял живот в политиката.
Барак Обама
Три месеца човек седи и те гледа, представяйки си целувка.
Етгар Керет
Много хора полудяват през януари. Не толкова, колкото през май, разбира се. Нито юни. Но януари е третият ви най-често срещан месец за лудост.
Карън Джой Фаулър
Това бедствие не ни принуди да изоставим идеала си; напротив, още от първите месеци на конфликта ни накара да дефинираме точно условията за неговото реализиране.
Леон Жуо
Мисля, че най-голямото заболяване на този ден и век е, че хората се чувстват необичани. Знам, че мога да дам любов за минута, за половин час, за ден, за месец - мога да дам. И съм много щастлива да правя това, искам да правя това.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Спомням си, когато за пръв път дойдох във Вашингтон. През първите шест месеца се чудиш що за ад е този, в който си попаднал. През следващите шест месеца се чудиш що за ад е това, в което останалите попадат.
Хари С. Труман
Докторът казал на един пациент, че му остават още 6 месеца живот. Но пациентът не можал да си плати сметката, и докторът му дал още 6 месеца.
Хени Янгмен
Няма да повярвате, но настоящият хляб може да се съхранява шест месеца - в стомаха ви.
Робърт Орбън
Нещо наистина е счупено в международната финансова архитектура... Сега сме в 20-ия месец на финансовата криза. И все пак тази криза назряваше, беше най-очакваната криза в най-новата история.
Джордж Сорос
През последните два месеца бях много зает със собствените си математически спекулации, които ми костваха много време, без да съм постигнал първоначалната си цел. Отново и отново бях примамван от често интересните перспективи от едната посока в другата, понякога дори от волята, както не е рядкост в математическите спекулации.
Карл Фридрих Гаус
Ако се интересувате от другите, за два месеца можете да си създадете повече приятели, отколкото ако в продължение на две години се опитвате да накарате другите да проявят интерес към вас.
Дейл Карнеги
Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш пъзела, обмисляйки какво е можело и какво би трябвало да се случи... Или може просто да оставиш парчетата на пода и да продължиш.
Тупак Шакур
Денят на писане може да бъде в известен смисъл твърде кратък, но всъщност това е дълга поредица от часове, в продължение на месеци, и там има тишина.
Ан Енрайт
Малките стъпки ще ви отведат до целта ви месеци и месеци по-рано. Малко е по-добре от много.
Марта Бек
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9