Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спокойствие" - страница 3
Търсенето на спокойствие - един от начините за молитва, която ражда светлина и топлота. Забравете за кратко себе си, знайте, че мъдроста и състраданието лежат в тази топлота. Когато вие отидете на тази планета, опитайте да забележите, истинският вид на небесата и земята; това е възможно, ако вие не позволите на себе си да бъдете парализирани от страх и решите, че всички ваши жестове и пози ще са свързани с това, което си мислите.
Морихей Уешиба
Тишината трябва да се разбира не само като отсъствие на звук. Това е естествената среда за спокойствие и съзерцание. Живот без тишина е живот без уединение. Разликата между разум и лудост е качеството на нашите мисли. Мълчанието е на страната на здравия разум.
Норман Казънс
Дълбоко в сърцето има спокойствие, което е изцеление, доверие в универсалните закони, което е непоклатимо, и сила, която е като скала. Но тъй като е толкова дълбок, се нуждаем от търпение и постоянство, когато копаем за него.
Пол Брънтън
В ума се заражда желание. Удовлетворява се, веднага идва друг. В интервала, който разделя две желания, в ума цари съвършено спокойствие. В този момент то е освободено от всякакви мисли, любов или омраза. Между две умствени вълни еднакво цари пълен мир.
Свами Шивананда
Ако не можете да промените всичко наведнъж, тогава поне работете върху промяната на нещо всеки ден. Станете агресивни в битката си с егото. Вероятно нямате нужда от всички неща, които то иска. Имате нужда от надежда, дисциплина, творческа изява, любов и спокойствие – това са важните неща. Помнете, че когато сте балансирани, едно стъпало ще ви отведе до следващото. Но рядко ще видите цялото пътуване или всички отговори наведнъж.
Стюарт Уайлд
Отвън аз изглеждам млад, а вътре мен съм грохнал старец, на който е нужно пълно спокойствие. Аз не скучая по миналият хаос.
Том Харди
След като Негово Величество беше обезглавен, парламентът в продължение на няколко години не направи нищо нито за обществения мир, нито за спокойствието на нацията, нито за установяването на религията, както бяха обещали по-рано.
Уилям Лили
Като разпознавате благоприятното мнение за себе си и се наслаждавате на него, вие в известна степен отдавате себе си и душевното си спокойствие на пазенето на друг, в чието отношение никога не можете да сте сигурни. Имате нов източник на съмнения и опасения.
Чарлз Кули
Спокойствието на ума не означава, че трябва да спрете дейността си. Истинското спокойствие трябва да се намери в самата дейност. Казваме: "Лесно е да имаш спокойствие в бездействие, трудно е да имаш спокойствие в дейността, но спокойствието в активността е истинско спокойствие."
Шунрю Сузуки
За мен е от съществено значение да имам вътрешния мир и спокойствие на молитвата, за да слушам тишината на Бог, която ни говори в личния ни живот и историята на нашето време за силата на любовта.
Адолфо Перес Ескивел
Не мога да си представя нито един писател, който да не се бори за своето спокойствие и тишина.
Вислава Шимборска
Държите в ръка покана: да си спомните за преобразяващата сила на прошка и любяща доброта. Да помниш, че независимо къде се намираш и с какво се сблъскваш, спокойствието в сърцето ти е възможно.
Джак Корнфийлд
Другите хора не трябва да се променят, за да изпитаме спокойствие.
Джералд Джамполски
Отчаянието е влажността на ада, както радостта е спокойствието на небето.
Джон Дън
Няма човек, който изобщо да няма свободно време. Офисът не е постоянно светилище, а неделята е институция. Така по принцип през тези красиви часове свободно време всеки би имал възможност да се вдигне в истинска скука. Но въпреки че човек иска да не прави нищо, нещата се правят с него: светът се грижи човек да не намери себе си. И дори човек да не се интересува от него, самият свят е твърде заинтересован, за да намери спокойствието и тишината, необходими, за да бъде толкова отегчен от света, колкото в крайна сметка заслужава.
Зигфрид Кракауер
Израел е създаден, за да нараства напрежението и да се провежда политиката на САЩ и Великобритания и затова никога няма да има мир и спокойствие в региона. Ционисткият режим е на ръбa на изчезването и борбата на палестинския народ с всеки изминал ден се доближава до целта.
Махмуд Ахмадинежад
Ще ми се да можех да имам Две неща едновременно: спокойствието на гроба и светлината на слънцето.
Една Сент-Винсънт Милей
Посветете себе си на доброто, което заслужавате и желание за себе си. Подарете си спокойствие. Вие заслужавате да бъдете щастливи. Вие заслужавате да се наслаждавате.
Хана Аренд
Пазете се от гнева на спокойствието.
Мюриъл Спарк
Както в танца, така и в живота, изпълнението на определен набор от физически и интелектуални действия води до успех, усещане за собствено същество и душевно спокойствие.
Марта Греъм
Положителни мисли: радост, щастие, изпълнение, постижение, достойнство, имат положителни резултати: ентусиазъм, спокойствие, благополучие, лекота, енергия, любов.
Питър МакУилямс
Спокойствието може да достигне повече, от излишни вълнения и нервност.
Артър Хейли
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9