Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спокойствие" - страница 2
Мисля, че идеалното пространство трябва да съдържа елементи на магия, спокойствие, магьосничество и мистерия.
Луис Бараган
Постепенно магията на острова се спуска над нас, леко и полепващо като цветен прашец. Всеки ден имаше своето спокойствие и безвремие, и ти се приисква никога да не свърши. Тъмната кожа на нощта се отлепва и нас ни очаква нов ден – бляскав и цветен – като детска рисунка и със същия оттенък на нереалност.
Джералд Даръл
Веднъж леля беше казала, че докато мъжете не паднат в краката на жените си и не замолят опрощение, светът никога няма да намери спокойствие.
Джак Керуак
Сигурността като цяло е илюзия, а спокойствието не е човешка съдба.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Мир - това е спокойствие, произтичащо от труда.
Анри Барбюс
Обратното на гнева не е спокойствието, а съпричастност.
Мехмет Оз
Оттеглете се в центъра на вашето същество, което е спокойствието.
Парамаханса Йогананда
Истинският духовен напредък на аспиранта се измерва със степента, до която той постига вътрешно спокойствие.
Свами Шивананда
Ние сме в един свят. Ние сме една нация. И следователно, това, което е общото между нас, което трябва да бъде общото между нас, е любовта и спокойствието.
Тауакул Карман
Любовта и спокойствието ни защитават. Те ни позволяват да преодолеем проблемите, които животът ни подава. Те ни учат да оцеляваме... да живеем сега... да имаме смелостта да се изправяме срещу всеки ден.
Бърни С. Сийгъл
Преминах от негодувание срещу свекърва ми, за да я приема, накрая да я оценя. Онова, което изглеждаше като неяснота, когато се ожених за първи път, сега оценявам като спокойствие.
Айлет Уолдман
Четенето на поезия ми дава усещане за спокойствие, благополучие и любов към човечеството - същите неща, които по-гъвкавите жени получават от йога.
Джей Кортни Съливан
Когато съм в състояние да устоя на изкушението да съдя другите, мога да ги видя като учители на прошката в живота си, напомняйки ми, че мога да имам спокойствие само когато прощавам, вместо да съдя.
Джералд Джамполски
Практиката на внимателност означава, че ние се ангажираме изцяло във всеки един момент да присъстваме; каним се да се свържем с този момент в пълно осъзнаване, с намерението да въплътим възможно най-добре ориентация на спокойствие, внимателност и спокойствие точно тук и точно сега.
Джон Кабат-Зин
Светостта ми се стори сладка, приятна, очарователна, спокойна, спокойна природа; което донесе неизразима чистота, яркост, спокойствие и възторг в душата.
Джонатан Едуардс
Със сигурност има нещо в невъзмутимото спокойствие на природата, което обзема нашите малки тревоги и съмнения; гледката към тъмносиньото небе и струпващите се звезди отгоре сякаш придава тишина на ума.
Джонатан Едуардс
Единственото, което ми е нужно е духовно спокойствие и пари, които ми позволяват нищо да не правя и които винаги ще са ми под ръка, ако поискам нещо да направя.
Джордж Харисън
Той е най-щастлив, бил той крал или селянин, който намира спокойствие в дома си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Жестокостта е спокойствието, което ви тревожи.
Жан Жене
Ако искате мир, спрете да се биете. Ако искате спокойствие, спрете да се биете с мислите си.
Питър МакУилямс
Някои неща се учат по-добре в спокойствие, а други в буря.
Уила Катър
Спокойствието поражда правилните ценности, правилните ценности произвеждат правилните мисли. Правилните мисли произвеждат правилни действия.
Марк Ричардсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9