Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Произведение" - страница 8
Да създадеш произведение означава да създадеш някакъв свят.
Давид Фоенкинос
Основният трик за правене на добри грешки е да не ги криете - особено не от себе си. Вместо да се отвърнете в отричане, когато сгрешите, трябва да станете ценител на собствените си грешки, като ги обръщате в ума си, сякаш са произведения на изкуството, което по някакъв начин са.
Даниъл Денет
Какво правят артистите. Артистите дават на хората нещо, за което не са знаели, че липсва: танц, музикално произведение, картина, скулптура. Да се задоволи тази нужда е най-добрата бизнес стратегия.
Даниъл Пинк
Когато вземеш произведение на нов автор винаги очакваш нещо особено.
Даян Сетърфийлд
"Франкенщайн" е произведение, богато на възможни значения, така че интерпретацията на шоуто на ужасите е валидна както всяка.
Дейв Морис
Колкото повече завист предизвиква произведението, толкова по-силно вярваш в неговото достойнство.
Дейвид Вайс
Тайната на успешната кариера в изкуството е да се направи повече изкуство, което хората смятат, че се нуждаят, отколкото парчета, които просто искат. Когато произведение на изкуството емоционално се свърже с човек, работата се превръща в необходимост. След това сте на път да станете успешни.
Джак Уайт
Както при всички велики литературни произведения, "За мишките и хората" се движи с неумолимостта на огромна река и тя се излива, изтощава в морето на нашето несъзнавано. След като я прочетохме, ние носим книгата в себе си завинаги.
Джей Парини
Не искам, като Джордж Лукас, да бъда роб на своите произведения безкрай.
Джеймс Камерън
- Всяко произведение на изкуството, - каза дядо й, - трябва да постигне светост, преди да го освободим да се разхожда по света.
Джейн Ъркхарт
Децата ми са най-голямото ми произведение на изкуството.
Джейсън Момоа
Прочетох безброй литературни произведения, които подробно описват копнежа и болките, които героите изпитват към някого, когото обичат, и с течение на времето съм развил твърдо убеждение, че това е просто драматична глупост, която има за цел да примами читателите.
Джесика Парк
дейността, колкото в резултатите. Произведения на изкуството не е били само готовия продукт, а мисълта, действието, процесът, който ги е създал.
Джийн М. Оел
Вярвам, че най-мощното и съвършеното усещане в живота е, когато даваш живот на нов човек. Раждането на бебе и раждането може да се сравни по дълбочина на опит и красота с най-големите произведения на изкуството. Разбрах това, когато с нетърпение и нетърпение очаквах първото ни дете.
Джийн Сасън
Кръвожадни фанатици, които разглеждаха всички западни изобретения и практики като произведения на дявола, те се възприемаха като божествено назначени да пречистват региона, като избиват всички, които са се съюзили с чужденци или са се отклонили от тяхната тясна визия за исляма.
Джоби Уорик
Най-добрата форма на дългото произведение е пътешествието.
Джон Роналд Руел Толкин
Написал съм най-доброто произведение, което знам как. Оценявам хората, които я четат и се интересуват от произведението - и това е почти краят на това.
Ейми Блум
В науката се четат по предпочитание най-новите произведения. В литературата четете най-старите. Класиката винаги е модерна.
Еми Лоуел
Страхотните произведения – а аз мисля, че Междузвездни войни са страхотно произведение – са лесно податливи на множество правдоподобни интерпретации. Някои от тях са доста луди, но идеята, че трябва да го разглеждаме като дълбоко феминистка, или като дълбоко християнска приказка, или като упражнение на Фройд... Мисля, че всички те имат някаква истина.
Кас Сънстейн
Никой не знае, кой в действителност е бил Шекспир, но той е писал литературни произведения.
Алисия Хименес Бартлет
Пиша спекулативна фантастика и според мен спекулативната фантастика всъщност е просто много интензивна версия на литературното произведение като цяло.
Кен Лиу
Произведението на изкуството е писък на свободата.
Кристофър Лаш
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9