Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Произведение" - страница 3
Нашият индивидуален живот обикновено не може да бъде произведение на изкуството, освен ако не е и социалният ред.
Чарлз Кули
В произведения на изкуството има по-валидни факти и подробности, отколкото в учебниците по история.
Чарли Чаплин
Когато прочетете произведение, на което се възхищавате, изпратете благодарствена бележка на автора.
Шърман Алекси
Най-доброто произведение на литературата, представящо американската мечта, е "Великият Гетсби" от Франсис Скот Фицджералд. Това ни показва как мечтането може да бъде опетнено от реалността и че ако не правите компромиси, може да страдате.
Азар Нафизи
Кукуригането на петела, скърцането на вратата, лаят на кучето, които може поразително изкусно да се възпроизведат от цигулка, никога няма да бъдат признати за произведение на изкуството.
Василий Кандински
Страхотен! Написал съм нещо глупаво, но не съм подписал договор с никого за продуциране само на мъдри и перфектни произведения. Дадох воля на глупостта си... и ето ме, преродих се.
Витолд Гомбрович
Точно както отнема време, за да може да се развие петънце риба в напълно отгледана риба, така и ние се нуждаем от време за всичко, което се развива и кристализира в света на идеите. Архитектурата изисква повече от това време от други творчески произведения.
Алвар Аалто
Традиционно колекционирането на произведения на изкуството е в сферата на богатите хора в търсене на награди извън чисто финансовите.
Джеймс Суровецки
Почти всяко интересно произведение на изкуството се доближава до това, че казва обратното на това, което наистина казва.
Джийн Улф
Няма смисъл да правите филм, който никой няма да отиде и да види, само за да създаде перфектно, но безполезно произведение на изкуството.
Карло Понти
Простота, истина и естественост - ето трите велики принципа на прекрасното във всички произведения на изкуството.
Кристоф Вилибалд Глук
Музиката по отношение на поетичното произведение трябва да играе такава роля, каквато по отношение на точната рисунка играе яркоста на цветовете.
Кристоф Вилибалд Глук
Класическите произведения са само примитивна литература. Те принадлежат към същия клас както примитивната техника, примитивната музика или примитивната медицина.
Стивън Лийкок
Мелодията, това е мисъл, това е движение, това е душата на музикалното произведение.
Дмитрий Шостакович
Има определени музикални произведения, които винаги са прикачени към определени книги.
Морис Сендак
Смъртта - това е постоянен бой. Аз встъпвам с нея в схватка с всеки нов разказ, повест, пиеса... Смърт! Аз ще се боря с нея с моите произведения, моите книги, моите деца, които ще останат след мен.
Рей Бредбъри
Искам хората, които купуват дрехите ми, да разберат, че за мен това е едно малко произведение на изкуството.
Роберто Кавали
Видимото произведение хармонично изразява невидима мисъл.
Хайнрих Хайне
Моралът трябва да бъде не цел, а следствие от художественото произведение.
Бенжамен Констан
Много съм доволен от своя Жокер. Гледам на него като произведение в стил попарт.
Джак Никълсън
Стила балсамира литературното произведение.
Алфонс Доде
След клането на Тянанмън се почувствах принуден не само да продължа да пиша, но и активно да се противопоставям на ограниченията, наложени върху свободата на словото. Създадох издателска компания в Хонг Конг с офиси в Шенжен в континентален Китай и успях да публикувам произведения на художествена литература, философия и политика от неодобрени автори.
Ма Дзиен
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща