Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Произведение" - страница 2
Всяко велико произведение на изкуството, бих заявил помпозно, е празник, акт на неподчинение срещу предателствата, ужасите и изневерите на живота.
Азар Нафизи
Всяко произведение на изкуството е дете на своето време, често то е и майка на нашите чувства.
Василий Кандински
В науката четете за предпочитание е на най-новите произведения; в литературата най-старото. Класическата литература винаги е модерна.
Едуард Булвер-Литън
Основно правило на закона е, че най-благородните човешки произведения – знания, установени истини, концепции и идеи – стават, след доброволно общуване с други, свободни за всеобщо иползване, тъй както въздуха.
Луис Брандайс
Колко често на бездарните хора им се позволява да говорят за произведенията на одарените: "Ако можех да го направя, бих го направил дори по-добре".
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Истински вечните произведения на изкуството остават... достъпни и доставят наслада във всички времена и народи.
Георг Хегел
Никой никога не е виждал естествено произведение на изкуството.
Пабло Пикасо
Твореца на художественото произведение на бъдещето е не кой да е, а художник на настоящото време.
Рихард Вагнер
Не мисля, че някой филм, книга или произведение на изкуството биха разрешили патоса в Близкия Изток днес. Но определено си заслужава опита.
Стивън Спилбърг
Книга - това не е само литературно произведение, но също съвест, разум и изкуство.
Винсент ван Гог
Произведение на живописта, което не следва природните канони, става гротескно.
Джон Драйдън
Но аз мразя произведения, които са чиста измислица, даже най-фантастичният сюжет трябва да бъде фактически оправдан, само лъжецът се ръководи от гола измислица.
Джордж Байрон
Всеки автор по някакъв начин изобразява себе си в своите произведения, дори и да е против волята му.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Гузната съвест има нужда да се изповяда. Всяко произведение на изкуството е изповед.
Албер Камю
В произведението на абстракциониста всичко се решава от названието.
Виктор Шендерович
Вярвам, че четенето и писането са най-полезните форми на медитация, открити някога. Като четем произведенията на най-интересните умове в историята, ние медитираме с нашия ум и с техния. За мен това е чудо.
Кърт Вонегът
Ето защо аз, о, Цезаре, не публикувам това произведение, а просто поставям името си пред трактат, който по право принадлежи на други, нито мисля да придобия репутация, като намирам грешки в произведенията на някого.
Витрувий
Архитектурата е наука, произтичаща от много други науки и украсена с много и разнообразни знания; с помощта на които се формира преценка за тези произведения, които са резултат от други изкуства.
Витрувий
Подреждането включва поставянето на нещата на правилните им места и елегантността на ефекта, която се дължи на корекции, подходящи за характера на произведението. Неговите форми на изразяване са следните: план на земята, кота и перспектива. ...И трите идват от рефлексия и изобретение.
Витрувий
Евритмията е красота и стройност в настройките на членовете. Това се установява, когато членовете на едно произведение са с височина, подходяща за тяхната ширина, с ширина, подходяща за тяхната дължина, и с една дума, когато всички те си съответстват симетрично.
Витрувий
Разликата между добрите произведения и посредствените е въпрос на милиметри.
Анри Картие-Бресон
Може да се познае животът от книги и произведения на изкуството в още по-голяма степен, отколкото от самият живот.
Теодор Драйзер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9