Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мълчание" - страница 6
Мълчанието понякога извлича информация от хората по-добре от всякакви въпроси. Повечето са готови да кажат всичко, само да не седят в тишина.
Матю Куърк
Изречената дума притежава мистериозна сила. В мълчание истините могат да бъдат отричани, но след като бъдат съчетани с думи и изречени на глас, те се трансформират в осезаеми, открояващи се същности, от които няма криене.
Махтоб Махмуди
Никога не сме избягали от определено мъжко културно желание за женско мълчание.
Мери Биърд
Погледът - второто по важност от сетивата, след мълчанието.
Микела Мурджа
И осъзнах, че е доста ужасно да седиш в мълчание с някой, на когото винаги си имал какво да кажеш.
Морган Матсън
Мълчанието е най-добрият отговор на глупака.
Неди Окорафор
Първоначално Бабел копнееше за използването само на две думи: да и не. Но той знаеше, че само да изрече една-единствена дума ще разруши деликатната плавност на мълчанието.
Никол Краус
Няма съвпадение с мълчанието на БОГ.
Никол Краус
Мълчанието на Одри ще ми вдигне адски шум до последния ми дъх.
Никола Рей
Неподвижността и мълчанието не означават бездействие. Едно цвете изпълва пространството с аромат, свещ със светлина. Те не правят нищо, но могат да променят всичко с присъствието си.
Нисаргадатта Махарадж
И това, което хората виждат най-много, е мълчанието му, защото някои видове мълчание всъщност се виждат.
Нора Роли Баскин
Всяко изпитание, било то изпитание за самота, въздържание или мълчание, не е нищо повече от упражнения, само от по-висок порядък от тези, с които вече сме свикнали, целящи да закалят човека и да го направят по-стабилен във вихъра на житейските бури.
Андрей Кудин
Мълчанието не винаги е знак за съгласие, по-често означава взаимно неразбиране.
Павел Амнуел
За мен една кавга е по-добра от мълчание.
Пати Смит
Мълчание - това е празнота, изпълнена с тревоги.
Пип Уилямс
В най-искрените признания жените винаги оставят място за мълчание.
Пол Бурже
Мълчанието беше мястото, където се случи магията.
Рейчъл Джойс
Танцът винаги носи в себе си изкуство. Това е начин за мълчание. Многозначителност в системата от отношения.
Ролан Биков
Най-значимите разговори в живота ни се случват в мълчание.
Саймън ван Буй
Мълчанието е първият език на Бог.
Сан Хуан де ла Крус
Градинарството ми даде начин да работя с мълчание; не "в мълчание", а "с мълчание" - това беше мълчаливо творчество.
Сара Мейтланд
Мълчанието е огромна сила. Трябва да се забрани, като бактериологично оръжие.
Сергей Довлатов
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9